USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На деталь для медичного апарату в Луцьку треба півмільйона

5 Лютого 2014 16:37
Уже кілька місяців у Луцьку не можна зробити процедуру дроблення каміння в нирках. Апарат літотриптер, який працював у місті, потребує ремонту – в ньому згоріла котушка.

Про це стало відомо під час комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства і дитинства сьогодні, 5 лютого.

Тож уже 7 місяців лучани змушені їздити на такі процедури аж до Рівного, - повідомив начальник міського управління охорони здоров’я Федір Кошель.

З його слів, на заміну несправної деталі необхідно заплатити 450 тисяч гривень. Ні медичний заклад, ані управління охорони здоров’я на це грошей не мають.

Отож, скільки ще часу лучанам доведеться їздити в сусідню область на процедуру дроблення каміння в нирках - наразі невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
В курсі Показати IP 5 Лютого 2014 17:01
Катушка літотриптора не згоріла, а вичерпала свій ресурс. Це є імпульсний генератор, розрахований на визначену кількість ударів. Її заміна є плановим заходом, кошти на який в бюджеті ніколи не закладалися. І таких "розхідників" в сучасній техніці, не тільки в медичній, є багато. Вони забезпечують постійний дохід виробникам. Маразм в тому, що медицина у нас безкоштовна і тому, певно, видатки на ремонт та обслуговування медапаратури в бюджеті не передбачені.
Просто мама Показати IP 5 Лютого 2014 17:07
То давайте скидатися. Кожен по кілька гривень благодійного внеску, і запчастину купимо.
процедура до Просто мама Показати IP 5 Лютого 2014 18:03
для лучан 1200 грн.для інших областей здаєтьсяч біля двох.сам був позаминулий рік.черга в коридорі.хв. 20 на людину.дві зміни.рахуйте самі хто кому благодійник.гроші вже давно в києві.запчастина може і в три рази накручена в того в кого треба купувати.сміх..тайни кошельського інтелекту...
Волинянин до процедура Показати IP 5 Лютого 2014 23:19
Згідний.Всі процедури в тому числі і літотрипсія платні.То чому кошти ,які платяться пацієнтами, не заощаджуються на можливі ремонти того чи іншого аппарата.Проста арихметика.-порахуйте скільки проводиться літотрипсій і скільки коштів на це витрачено пацієнтами.Суми будуть не малі.Куди ідуть ці кошти????шановні чиновники від медицини???Треба менше красти.Тоді і щось покращиться.
Гость Показати IP 6 Лютого 2014 10:13
А, скажіть ,будь ласка, хто ці кошти облікує. А ніхто не знає, скільки людей пройшло і скільки заплатили грошей.Кожній людині потрібно видати квитанцію про оплату, яка проходить через бухгалтерію медустанови -це розхідний касовий ордер,який віддається в строгій звітності банком. А не писати на бумашках,зроблених на принтері, без ніякого обліку,хотів записав,хотів в карм ан поклав- це такий облік в усіх бюджетних установах. Але чомусь КРУ ніколи не забив на тривогу,що це за облік на бумажках,підписаних керівником, на одній буцмажці є ноимер з потолка, а на другй зовсім нема. Це такий облік грошей.Так,що корупція повальна в усіх бюджтени х закладах,де є платні послуги, але контролюючим органам до цього нема ніякого діла.Гроші в око запхали і все в порядку.Ото за ці кошти хай і ремонтують, а не крадуть ці горе-здирники лікарі.
До гостя Показати IP 6 Лютого 2014 12:39
Як всі люблять рахувати віртуальні кошти. Ви, певно, ніколи не здавали коштів ("благодійних внесків") у міських медзакладах. Всі, хто здає кошти можуть отримати корінець прихідного касового ордера з печаткою. Крім того, кошти обліковуються в спеціальному журналі. Дотримання порядку залучення коштів контролюється безліччю перевіряючих органів. Кількість проведених процедур обліковується у іншому журналі. Медики, звісно, мають "подякі" від хворих (принцип бюджетного фінансування безкоштовної медицини - лікарів народ прокормить), але вимагання коштів суворо карається.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus