USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волинь відправлять 33 автомобілі «швидкої»

20 Грудня 2013 18:45
Україна очікує наймасштабніше оновлення медичного автопарку за часи незалежності. Про це під час брифінгу повідомив начальник відділу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України Михайло Стрельніков, - передає «УНН» із посиланням на МОЗ України.

Усі 1423 автомобілі швидкої медичної допомоги, закуплені цього року, будуть рівномірно розподілені по областях країни.

З його слів, 148 реанімобілів, 1068 авто екстреної медичної допомоги типу В, 207 машин швидкої типу А розподілять між усіма регіонами України таким чином, що нові сучасні автомобілі працюватимуть і в обласному центрі, і в невеликому місті та селі.

«Ми очікуємо наймасштабніше оновлення медичного автопарку за часи незалежності України. Тому, аби уникнути дисбалансу у забезпеченні швидкими, у кожен регіон відправлять різну кількість нових авто. Наприклад, Донецька область отримає 138 автомобілів, місто Київ – 97 автомобілів, Харківська – 95, Дніпропетровська – 101, Львівська – 85 автомобілів тощо. Водночас, Закарпатська область отримає 31 одиницю автотранспорту, Волинська – 33, Сумська та Чернівецька області – по 34 автомобілі, місто Севастополь – 2 одиниці тощо. Таким чином, усі регіони будуть рівномірно забезпечені якісними автомобілями швидкої допомоги, що дозволить наблизити виконання соціального стандарту доїзду бригади до пацієнтів – 10 хвилин у місті та 20 хвилин у сільській місцевості», – зазначив Стрельніков.

Начальник відділу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф також повідомив, що після того як нові швидкі будуть доставлені у регіони, загальний рівень забезпеченості сучасними авто по Україні у середньому зросте удвічі й становитиме 60%. Стандарт, до якого прагне МОЗ України – це одна швидка на 10 тисяч населення. Для цього необхідно, щоб в Україні було 4 561 автомобілів швидкої допомоги. Тобто, для повного оновлення парку швидких необхідно здійснити ще дві подібні закупівлі.

Фахівець МОЗ України запевнив журналістів, що усі закуплені автомобілі оснащені медобладнанням провідних світових виробників, що значно підвищує якість і, відповідно, рівень надання медичної допомоги. Також нові швидкі відрізняються просторим салоном, що забезпечить комфорт пацієнтів і лікарів. Автомобілі швидкої допомоги пристосовані для експлуатації в різних умовах і місцевостях: при повному бездоріжжі та за несприятливої погоди.

«На нових автомобілях застосовуватиметься обладнання лише європейських, японських і американських виробників. При постачанні автомобілів ми будемо ретельно перевіряти його – на якість, на відповідність вимогам стандартів, сертифікації і, звичайно, лікарів, які ним будуть користуватися», – підсумував Михайло Стрельніков.

Нагадаємо, минулого місяця стало відомо, що Міністерство охорони здоров’я у 2014 році планує на 100% задовольнити потребу медичних закладів у автівках швидкої допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 21 Грудня 2013 03:09
Ну хоч якась добра новина...
Міккі Показати IP 21 Грудня 2013 12:06
Згоден, це добре, бо на деякі авто швидкої взагалі дивитись не можливо, не те, що їздити в них. Я спочатку думав, що швидкі закуповують тільки для Київа, потім прочитав, що вони будуть розподвлені у кожен регіон за потребою.
Монтерей Показати IP 21 Грудня 2013 20:04
Ну чудуово, чудово. Я спостерігав за тендером, швидкі дійсно будуть європейського зразка, з найсучаснішим обдладнанням. Могу з впевненістю сказати, що вони щу врятують не одне людське життя.
Зимін Показати IP 9 Січня 2014 16:57
Не віриться ,що база буде європейська,скорше всього вітчизняна , яка разом з обладнанням дешевша приблизно на 200000грн. ,але термін експлуатаціі до першого ремонту буде значно меньший.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus