USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волинь з’їхалися провідні кардіологи

19 Квітня 2011 15:31
Щоб привернути увагу лікарів та громадськості до важливості серцево-судинних захворювань та їхньої профілактики, на Волині проходить Всеукраїнська соціальна програма «Серцево-судинний ризик під контролем».
У рамках цієї програма 19 квітня відбувся тренінг на тему «Профілактика серцево-судинних захворювань: від теорії до практики». Про це інформує прес-служба облдержадміністрації.
«Минулого року від серцево-судинної патології в області померло 9 658 осіб, – розповів учасникам заходу голова ОДА Борис Клімчук. – Тому на Волині просто необхідно мати ефективну систему профілактики».
Він повідомив про реалізацію на Волині регіональної програми запобігання та лікування серцево-судинних захворювань «Волинькард» на 2011-2013 роки. За його словами, під програму закладені гроші обласного бюджету на створення банку стентів.
Також передбачено провести обстеження для 400 осіб. Як свідчить минулорічна статистика, у спеціалізоване відділення із серцевою паталогією звернулося 140 пацієнтів. Проте таких хворих на Волині значно більше.
«На базі Луцької міської клінічної лікарні функціонує Волинський обласний центр кардіоваскулярної патології та тромболізису у складі кардіологічного, неврологічного та реабілітаційного відділень. У них роблять операції на патологію серця. Є база. Окрім цього лікувального закладу, лікування проводиться у центральних райлікарнях. Наше завдання – мати єдину базу даних, куди будуть внесені люди, які знаходяться у зоні ризику», – продовжив він.
Захід відбувається за участю провідних фахівців у галузі медицини.
Нагадаємо, програма «Серцево-судинний ризик під контролем» передбачає проведення тренінг-програм для лікарів на тему «Профілактика серцево-судинних захворювань: від теорії до практики», круглого столу «Профілактика серцево-судинних захворювань: що можна зробити на регіональному рівні?» та роботу кабінету профілактики серцево-судинних захворювань. Її організатором є Асоціація превентивної та антиейджинг медицини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus