USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

На Волині батьки купують вакцини за власні кошти

1 Квітня 2011 13:13
З вакциною на Волині є проблеми, вона постачається з перебоями і не завжди в достатній кількості.
Це підтвердила завідувач педіатричного відділення №4 Луцької міської дитячої поліклініки Валентина Федчук, – інформує ВІП.
Крім того, вона спростувала чутки про те, що Україна більше не буде закуповувати вакцину за кордоном. «Нашого виробника, який виготовлятиме настільки якісні препарати, на ринку ще немає», – зауважила вона.
Сьогодні державних вакцин вистачає лише на 30% дітей, стверджує Федчук. «До нас приходять мами і питають, коли їм зроблять щеплення, – пояснює вона. – А як ми можемо знати, якщо навіть уявлення не маємо про час поступлення вакцин і їхню кількість».
Лікар додала, що батькам часто доводиться купувати вакцини за власні кошти.
«Ми ніколи не змушуємо це робити, але якщо у батьків є можливість, то просимо придбати», – пояснила вона.
Часто малюк отримує перші два з трьох первинних щеплення, а потім препарату довго немає. «Дуже важливо, щоб перша вакцинація відбулась препаратом від одного виробника», – розповідає педіатр.
Якщо ж батьки вирішать купувати препарат для щеплення самостійно, то вони повинні знати певні правила, наголошує медик.
«По-перше, вакцини продаються лише в кількох аптеках нашого міста, які мають на це дозвіл, – пояснює Федчук. – По-друге, необхідно дотриматись правильних умов транспортування».
До того ж дитина повинна пройти медичне обстеження, а лікарі мусять підтвердити, що у неї немає протипоказів щодо щеплення.
В аптеці, де купують вакцину, батьки повинні узяти спеціальний контейнер-холодильник та сертифікат, що підтверджує якість вакцини. З цим усім мають іти до лікарні, де у той же день дитині проводять вакцинацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 1 Квітня 2011 22:37
По-перше останні два абзаци в наших поліклініках майже зовсім не виконуються саме так як тут написано. По-друге вбивати імунітет в власної дитини це дійсно злочин. Ніколи в житті не тільки не придбаю вакцину за гроші, а і не візьму, навіть якщо будуть за це ще мені гроші давати. Хоча дивлячись яка вакцина і від чого. Від дифтерії, можливо, 1 раз вколов би. Кому подобається бути розумним, а не чути від політиків що він найрозумніший, той вчиться і може зараз вільно знайти статистику наслідків щеплень, навіть починаючи з початку їх запровадження. До добра вони ще не приводили. Нехай ті хто за них так вболіває знімуть на відео як вони колють своїх дітей з підтвердженням лабораторією складу та якості вакцини, тоді, можливо повірю.
Своя Показати IP 7 Квітня 2011 00:28
Та хочаб взяти той факт що всі отримують вакцинацію від туберкульозу але тубдиспансер за стільки років не спорожнів, то який смисл?! колоти в дитину різну гидолту котра абсолютно нічого не робить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus