USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині ходять вмиватися до лікувального джерела. ФОТО

4 Липня 2013 17:46
Біля джерела, що в парку «Слов’янський» у Володимирі-Волинському, - постійно людно. Кришталево чиста вода б’є з-під землі біля підніжжя пагорба, на якому розташований Успенський кафедральний собор. Над джерелом – ікона Пресвятої Трійці.

Щоб набрати води, місцеві приходять пішки, з приміських сіл приїжджають велосипедами. З собою беруть навіть у каністри та бочки, - інформує Слово Волині.

Біля джерела вмивається жіночка років 60-ти. У торбі тримає кілька запітнілих пластикових пляшок з набраною водою. Назвалася Ніною Василівною і охоче розповіла: «Я щоранку приходжу сюди вмиватися, набираю пити. Бачте, яка у мене шовковиста шкіра? Навіть на Водохреще не зрадила традицію, ішла у мороз із мокрими щоками додому – і хоч би що!»

Ніна Василівна переповіла дивний випадок, що стався із нею в Почаївській Лаврі. Жінка, каже, присіла на лавці, а до неї підійшов старенький сивий дідусь. «Ви приїхали з міста, де багато церков і підземних цілющих джерел, – ошелешив волинянку дідусь і пояснив: – Це і не дивно, адже вода йде з-під землі, навколо якої багато намолених місць».

Той старець як з’явився, так і зник, а його слова жінка пам’ятає досі. Каже, що польським туристам теж припала до смаку вода із міста над Лугою. Вони обов’язково мають з собою тару і везуть водичку за кордон.

Волинянка Олександра Тихонівна підтвердила слова землячки і додала, що вода із джерела лікує та очищає внутрішні органи. У великі релігійні свята біля джерела проводять водосвятні молебні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Амєлія Показати IP 5 Липня 2013 15:04
Дуже перепрошую.але знімок альтанки зовсім іншого джерела.яке теж знаходиться в парку "Слов"янський"- недалеко біля вказаного місця.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus