USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині у сирі «Російський» знайшли трансізомери

4 Серпня 2011 17:45
На Волині у випробувальному центрі виявили трансізомери у молочних продуктах.
Про це повідомила начальник випробувального центру ДП «Волиньстандартметрології» Віолетта Шулятицька, – пишуть Відомості.UA.
Зокрема, нещодавно трансізомери виявили у сирі «Російському». «За правилами твердий сир – це натуральний продукт, де є тільки тваринні жири й узагалі мови про трансізомери бути не може», – розповіла Шулятицька.
«Коли ми перевірили сир «Російський», виробника не вказую, то виявили, що це справжнісінька підробка. А вміст трансізомерів там становив 9,1%», – розповіла Шулятинська.
За її словами, сир продавали за дешевшою ціною.
Фахівець зазначила, що використання трансізомерів «продовжує життя» продуктам харчування, які при цьому зберігають гарний, свіжий вигляд.
У випробувальному центрі також перевірили на вміст трансізомерів бутербродний маргарин, виробник якого гарантував, що трансізомери в нормі. Однак їх там було 12%.
Назву виробника Віолетта Шулятицька не називає, оскільки така інформація, за її словами, належить тільки замовнику дослідження.
Довідково:
У розвинених європейських країнах встановлено жорсткі гранично допустимі рівні вмісту трансізомерів, які не перевищують 2%.
В Україні вміст трансізомерів нормується лише в спредах та в маргарині твердому бутербродному – не більше 8 %, у жирах для молочної промисловості – не більше 15%.
Отримують трансжири з рослинних олій у процесі гідрогенізації — особливої обробки олії воднем під тиском із застосуванням каталізаторів. Зігнуті молекули рослинної олії, які роблять її рідкою, але схильною до швидкого окислення, перетворюються на прямі – й олія стає твердою.
Такі молекули є чужорідними людському організму. Змінюючи обмін ненасичених кислот, вони призводять до збільшення вмісту холестерину, порушують роботу ферментів, провокують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, зниження імунітету. Також збільшується ризик діабету, потерпає стійкість організму до онкозахворювань.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Роман Показати IP 4 Серпня 2011 21:09
ну а чому не називають марку? Для чого ті випробовування? Ми й так травимося кожний день, а так знали б наших героїв!
скептик Показати IP 5 Серпня 2011 11:02
Усе просто, нарід немає за що купити справжній сир, бо то дорого і псується швидко. Натомість, ми можемо купити дешевий пластилін, притрусити його смаковим підсилювачем, занурити у рідкий дим і обкачати у порошку зі смаком чорної або червоної ікри. Усе як у мільйонера. Тільки потім, після смерті у молодому віці, ваші нирки і печінку варто захоронювати окремо, у спеціальне сховище, як небезпечні отрутохімікати.
rs до скептик Показати IP 8 Серпня 2011 19:22
Не все так просто. Для прикладу в Польщі сир десь на 30% відсотків дешевший. Причому це дійсно сир, а не пластилін зі смаком сиру.
! Показати IP 5 Серпня 2011 11:28
Повинен бути вибір! Якби я була впевненість в якості та безпечності дорогого сиру, я б його купував для хоча б для дітей. А натомість доводиться купувати отруту, сир "Російський " ,до речі, теж не дешевий, той що я купую 66 грн за кг. Бо бач "Волиньстандартметрологія" знає, що то отрута, але нам не скаже, хай той виробник і далі труїть нас. С..ки!На який ф.і.г ви взагалі там сидите, якщо знаєте, що виробляють лажу, але оприлюднити це не можете.
Лучанин Показати IP 5 Серпня 2011 13:50
Гарна стаття, нема що і хорошого навіть сказати. Волиньстандартметрологія проінформувала, що вони типу щось десь роблять. А ви, люди, травіться далі! Нехай би і замовник пару копійок вставив, хоч намікнув би як вберегтися...
Іван Показати IP 5 Серпня 2011 15:19
Нічого страшного, через 5 років з натурального і чистого буде тільки дощова вода.
VSC до Іван Показати IP 5 Серпня 2011 18:06
Дождевая вода уже давно не чистая, там вся таблица Менделеева.
Андрій Показати IP 9 Серпня 2011 09:39
Люди, я вас не розумію, ви жалієтесь на сир, чого б вам не зробити сир самим, моя дружина робить сама, сир на смак, кращий, тільки з натуральних пробуктів, на базарі купить творогу, молока, яєчко і сир просто супер. пошукайте в неті речепт не пожалієте
ВІта Показати IP 20 Лютого 2012 12:34
Хіба тільки сир у нас такий? В нас взагалі їсти нічого не можна, навіть хліб незрозуміло на чому печуть. А те печиво ,що на базарі? Воно видумаєте на чому печене? При наших дебільних законах, хто що хоче і як хоче виробляє.На Банковій цього всерівно не їдять, то їм пофіг.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus