USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Особливим луцьким діткам буде легше опановувати письмо

18 Березня 2014 19:00
Унікальну авторську методику вироблення навичок письма презентували представники Волинської обласної дитячої організації «Центр розвитку дитини» сьогодні, 18 березня. Захід відбувся в приміщенні ДНЗ № 40 у Луцьку.

Про ідею створення навчального зошиту-книги-тренажеру «Графо-моторні навички: крапка-лінія-фігура» розповіла голова правління ВОДГО «Центр розвитку дитини» Людмила Вознюк.

Вона пояснила, що як педагог-дефектолог та мама дитини з діагнозом ДЦП, дуже добре знає, як важко дітям з особливими потребами опановувати прописи, рекомендовані Міністерством освіти.

«З дітьми потрібно завжди працювати лише в позитивній площині, бути терплячими і уважними. Цей зошит, сподіваюся, допоможе в тих випадках, коли дитині важко опановувати письмо», - зазначила вона.


Людмила Вознюк додала, що якби не меценати, ця ідея могла б ще довго чекати на втілення.

«Якби не фінансова підтримка благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», то наша зустріч могла б і не відбутися», - зауважила голова правління ВОДГО «Центр розвитку дитини».

Заступник голови правління фонду Ірина Констанкевич відзначила, що у видавничій раді ні хвилини не сумнівалися у доцільності підтримки такого проекту. До слова, фонд оплатив 100% першого тиражу - це 1000 примірників, на які витратили близько 24 тисячі гривень.

«Ми від осені з цим проектом живемо. Тому, вирішили підтримати тих дітей, яким дуже важливо мати ці видання та авторів, тому що розуміємо, наскільки цей проект є новаторським та інноваційним, і як важливо не втрачати часу, поки цей продукт дійде до дітей. Ми підтримали цей інтелектуальний продукт ще й тому, що він має ще й місцевий патріотичний резонанс. І ще одна наша місія – прикладом такої співпраці навчити й інших, що потрібно спільними зусиллями підтримувати соціальні гуманітарні проекти, які мають важливу користь і в сучасності та продовження в майбутньому», - зазначила вона.


Благодійний фонд планує передати частину зошитів-тренажерів діткам, які найбільше їх потребуватимуть.


Керівник інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ протоієрей Валентин Марчук додав, що єпархія не долучалася до цієї ініціативі фінансово, але вже на завтра організована зустріч в медіа-центрі видання «Сегодня» в Києві, щоб розповісти громадськості України і світу про цю унікальну книгу і методику.



Зошит, який презентували під час заходу – багаторазового використання. Усі сторінки ламіновані. На них можна писати маркером на водній основі, і потім написи легко стираються вологою губкою чи серветкою. Тому цей зошит і має назву ще й «тренажер» – дитина може вправлятися стільки, скільки потрібно.


Крім того, ліва сторінка зошита – підручник, яка дозволяє дитині засвоїти основні кольори, основні фігури та величини. Саме тому це видання і назване «зошит-книга-тренажер».


З приводу іншої половини назви «Крапка-лінія-фігура», то там теж усе зрозуміло – дитина навчається спершу з’єднувати крапки в лінію, потім вчиться формувати фігури. Поступово вона відточує свої навички, щоб лінії були якомога рівнішими.


До слова, до зошита додається методичний путівник із завданнями.

Щоправда, як розповіла вчитель-волонтер ВОДГО «Центр розвитку дитини» Наталія Вітковська, перед тим, як розпочинати роботу із зошитом необхідно визначити ведучу руку дитини, варто потренуватися на великих шматках паперу, скажімо, на відрізку шпалер, познайомитися з папером і ручкою, повправлятися у живих прописах.
Оскільки цей зошит створений для дітей з особливими потребами, то і формат він має особливий. Він має розмір не звичайного шкільного зошиту, а формату А4, щоб ним могли скористатися як дітки з вадами опорно-рухового апарату, так і з вадами зору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вільна Волинь Показати IP 18 Березня 2014 20:23
Те, що дійсно корисно і гідне похвали людям не цікаво... Ну так, це ж не політика.
Україна Єдина Показати IP 18 Березня 2014 21:12
Молодці!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus