USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сьогодні відбудеться потужна магнітна буря

22 Серпня 2013 12:48
Сьогодні, 22 серпня, на Землі очікують сильну магнітну бурю, спричинену викидом плазми на Сонці. Астрофізики попереджають про можливі збої в роботі зв'язку, а лікарі - про погане самопочуття.

Це явище є унікальним тому, що в більшості випадків плазма, яка залишила Сонце під час коронального викиду, проходить повз Землю. Повідомляє Дзеркало тижня.

Зображення плазми, що покидає Сонце, отримала космічна обсерваторія SOHO. Згодом науковці виміряли швидкість переміщення частинок і спрогнозували можливий термін початку магнітної бурі на Землі. Це явище дуже незвичне, бо в більшості випадків плазма, яка залишила Сонце під час коронального викиду, проходить повз Землю.

Нагадаємо: в періоди максимальної активності на Сонці значно частіше відбуваються спалахи, з'являються «корональні діри» - області з підвищеною швидкістю сонячного вітру - і викиди плазми, які стають причиною магнітних бур на Землі.

Раніше зонд НАСА SDO зафіксував появу на Сонці великої V-подібної корональної діри. Наразі швидкість сонячного вітру сягнула 600 кілометрів на секунду.

Довідка. Геомагнітні бурі впливають на багато областей діяльності людини, з яких можна виділити порушення зв'язку, систем навігації космічних кораблів, виникнення поверхневих зарядів на трансформаторах і трубопроводах і навіть руйнування енергетичних систем.

Магнітні бурі також впливають на здоров'я і самопочуття людей. Вони небезпечні в першу чергу для тих, хто страждає артеріальною гіпертонією і гіпотонією, хворобами серця. Приблизно 70% інфарктів, гіпертонічних кризів та інсультів відбувається саме під час сонячних бур.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus