USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

«Таміфлю» на Волині – достатньо, – медик

18 Січня 2013 18:09
Медичним препаратом «Таміфлю» для лікування вірусного грипу заклади охорони здоров’я у Волинській області забезпечені у достатній кількості.
Про це повідомив заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Валерій Руцький під час прес-конференції щодо стану захворюваності на грип та ГРВІ серед населення області 18 січня.
Як зазначила завідувач відділенням крапельних інфекцій обласної інфекційної лікарні Наталія Маркова, одним із найбільш ефективних препаратів проти грипу вважається препарат «Таміфлю».
«Казали, що «Таміфлю» шкідливе, чи ядовите, чи ще щось там. Але це – добрий препарат. Він попереджує захворювання, дає швидше одужання. Симптоми інтоксикації при грипі спадають швидше. Так що цей препарат гарний і його використовувати можна і рекомендовано», - зауважила медик.
Своєю чергою, Валерій Руцький сказав, що цей противірусний препарат можна отримати у медичних установах області. «Я вам хочу сказати, що на сьогоднішній день у Волинській області «Таміфлю» достатня кількість. У лікувально-профілактичних закладах воно є. Так що проблеми з цим немає ніякої», - додав він.
Окрім того, Руцький зауважив, що у деяких поліклініках запас «Таміфлю» закінчився, однак з понеділка препаратом медустанови забезпечать. Також він додав, що термін зберігання наявного в області препарату – до 2016 року.
Про методи профілактики грипу та застуди ще раз нагадала лікар-епідеміолог Валентина Новачевська. З її слів, у період підвищеної небезпеки «підхопити» хворобу треба уникати перебування у місцях скупчення людей і намагатися не водити дітей на масові заходи, адже малюки є одними із найбільш вразливих.
Якщо ж удома вже є хворі, треба одягати маску, провітрювати приміщення і робити вологе прибирання. Також треба часто мити руки. «Такі методи – старі як світ, але ефективні», - додала фахівець.
Наталія Маркова розповіла також, що не варто лікуватися антибіотиками, адже вони на вірус не впливають. «Треба вживати противірусні препарати. Однак, вирішувати має лікар. Можна прийняти «Парацетамол», щоб знизити температуру», - розповіла вона.

Окрім того, ще одним ефективним засобом захисту є вакцинація від вірусів грипу.

Щодо народних засобів лікування, Маркова зазначила, що потрібно вживати «підкислені» розчини із додаванням лимона, малини чи калини. Не треба забувати і про полівітаміни, які створюють певний імунітет, - резюмувала інфекціоніст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
справедливий Показати IP 18 Січня 2013 21:58
Це для кого пропонують ТЕРАФЛЮ, для депутатів? Люди добрі ви ціну бачили? хватить вже обдурювати людей, мабудь добрий відкат мають ці "світила" медицини.
медик до справедливий Показати IP 19 Січня 2013 19:43
Якщо бути "справедливою",то ТЕРАФЛЮ і ТАМІФЛЮ це 2 зовсім різні препарати !Як же ви вмієте обговорювати чужі відкати,хоч поняття не маєте про який саме препарат йдеться. ))). А якщо серйозно,препарат справді дуже хороший,ефективний (якщо вчасно застосовувати перші 3 доби з моменту захворювання).Це я як практикуючий лікар стверджую.
тиць-здиць Показати IP 18 Січня 2013 22:13
Ну, якщо дивитися на Руцького, найменшої підозри не виникає, що нам чогось бракує.
небайдужа Показати IP 20 Січня 2013 15:46
Якщо врахувати що переважна більшість ліків то підробки або Індійські так звані "аналоги" то про що ви взагалі -а???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus