USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Тільки третина старшокласниць Луцька – незаймані

23 Березня 2011 08:57
До 70 відсотків школярок Луцька вже в випускних класах починають жити статевим життям, а 3-4 відсотків пологів відбуваються у так званих «юних матерів» - віком від 16 до 18 років.

Про це стало відомо 22 березня під час оперативної наради з головними лікарями щодо покращення якості надання медичної допомоги вагітним, породіллям та новонародженим у лікпрофзакладах області.

Головний лікар Луцького клінічного пологового будинку Михайло Токарчук каже, що тіло таких юних мам поки що не сформоване достатньо для нормальних пологів. Однак, лікар каже, що абортів серед школяр бувають рідкістю.

Начальник управління охорони здоров’я Федір Кошель зазначає, що в 2010 році офіційно в місті відбулося півтори тисячі абортів. Протягом останнього року їх кількість вдалося вирівняти до пропорції з кількістю родів, як один до двох. За словами Кошеля кримінальних переривів вагітності, тобто не зафіксованих в медичних установах, не було в 2010 році.

Михайло Токарчук повідомив, що луцький пологовий будинок має значні успіхи в прийомі природних родів в жінок, що мають рубці на матці. Тобто тих, які перенесли попередньо кесарів розтин. Цей показник на Волині вище ніж у київських клініках.

Впродовж минулого року за більше як 200 тисяч гривень спонсорської допомоги вдалося закупити нове обладнання. Нині пологовий будинок вважається одним з кращих в Україні і може виходити навіть немовлят, що важать 500 грам. В 2010 році лікарі спасли вісім таких дітей.

За словами Токарчука існує проблема пов’язана з фінансування медичних препаратів. Частина коштів лягає на батьків. В такому випадку лікар радить до пологів долучатися до каси взаємодопомоги «Допоможемо собі», що значно здешевлює медикаменти.

Як зазначила завідувач відділення ургентної гінекології Луцької міської клінічної лікарні Людмила Грибовська, що проводила огляд діяльності пологового будинку, нині існує проблема зі значним потоком породіль не з Луцька.

«Пологовий будинок Луцька виконує функцію обласного. Я наведу вам цифру. Пологи жителів Луцька – 59,6 відсотків. А решта – жителі інших міст, областей, районів», - зазначає Грибовська.

Більшість таких жінок – мають певні патології і ускладнення. Жодній з них за словами лікаря не було відмовлено в лікарській допомозі. Разом з тим, Федір Кошель зазначає, що лікування таких пацієнтів необхідно більш чітко систематизувати. Адже лікарі повинні знати які об’єми роботи їх очікують і як проходив попередній огляд вагітних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Незайнятий Показати IP 23 Березня 2011 14:46
Правильно, бо кому потрібна їх незайнятість? Що вони цим принесуть на алтар сімейного життя? А так хтось хоч якусь копійчину дасть.
kamil Показати IP 23 Березня 2011 16:25
Огласите весь список пожалуйста))) в принципі з однієї сторони це є нормально коли дівчина зустрічається з хлопцем іт.д., але в інших випадках просто таке виховання в сімї і от виростають _ляді вжу в такому віці за пляшку шампанського ноги розставляє. нехай піднімуть надбавку вчителям за класне керівництво, і нехай вони відслідковують вчасно поведінку дітей і повідомляють батьків чи орган опіки та піклування про проблеми.
Роман до kamil Показати IP 23 Березня 2011 17:27
І як класні керівники мають це відслідковувати? Свічку тримати рук не вистачить - учнів в класі 30 чоловік... А причина цього, насамперед, в ЗМІ (телевізор, інтернет) і у вихованні батьками дітей...
))) до kamil Показати IP 23 Березня 2011 19:11
снабдите детей презервативами и оставьте их в покое, заодно займитесь cобственной личной жизнью ;-) жизнь коротка...
Exaboto до ))) Показати IP 24 Березня 2011 09:40
стопудов
Свєточка-конхвєточка Показати IP 23 Березня 2011 19:33
Статистика, як мінімум, - не достовірна. Аби дістати цифру у 70%, необхідно було оглянути, або хоча б опитати всі 100% старшокласниць. А хто цим займався? Насправді подали якусь статистику, котра базується на кількості малолітніх дівиць, котрим довелося піти до лікаря (хоча розголошувати таке - не етично), або ж використали метод опитування. Дурня, як на мене. Лише розхвилювали батьків дівчаток такого віку. і ще - чому нічого не сказано про хлопчиків? Чи, якщо вони не можеть принести в подолі, то це - не проблема?
мама Показати IP 24 Березня 2011 09:52
Прочитала. Задумалась. І щось таки не повірила. Опитала своїх подруг та знайомих,колег у яких є дівчата різного віку. І ось, цілком згоджуюся з Свєточкою-конхвєточкою останній, тільки 2 мами з 20 сказали, що їх діти ходили до лікаря-гінеколога! І тільки на консультацію щодо нерівномірного менструального циклу. Думаю, цифра навмисно завелика, щоб батьки жахнулися інформації і інакшими очима подивилися на своє чадо. Дійсно, їх розбещує ЗМІ(але далеко не всі!), а ще Інтернет. Шановні батьки! Ви давно дивилися статистику відвідувань сторінок свого чада?Саме час! До того ж, навіть на навчальних сторінках є така собі порно-реклама.Для чого?Нехай скажуть і ВН, у яких така штука теж проскакує(живий приклад "Логово разврата закрыли в Одессе". Сама замітка, нічого, але нащо ж таку фотку ставити!). І я маю право заявити, що школа (як не крути!) теж винна. Колись ми ходили в бібліотеку писати різні реферати, готуватися за додатковими книгами до уроків. А тепер же все є в комп’ютері. І цим "новшеством" користуються як вчителі, так і учні. До того ж вчителі це пропагують, як найскоріший витяг інформації,під виглядом спрощеного навчання (мовляв, діти перегружені). Але всім відомий факт, що скопіювана інформація в голові не залишається! Вона залишається лише в друкованому варіанті на папері. Для кого?Для вчителя,щоб поставити галочку(оцінку), що виконано. Потім ми самі нервуємося, коли потрапляємо до рук невміхи-шевця, невмілого столяра, стоматолога, хірурга, на кінець - владця!!!! Написана від руки ж інформація у вигляді реферату в школі - ЗАБОРОНЕНА! За це учень може отримати "неуд". Дарма, що сидів в бібліотеці і старанно виводив букви!Про каліграфію я вже мовчу. Це інша тема! До чого я це все: Ви бачили порнографію в навчальних книгах? Ото ж бо! Робіть висновки!
Син вчителів Показати IP 24 Березня 2011 14:31
Шановна МАМА. Те що ви провели соц-опитування серед своїх подруг,ще нічого не означає. Не кожна мома захоче розповідати такі інтимні подробиці(якщо про них знає)свого чада...А інші навіть бояться підійти з таким запитанням до своїх дітей.Наскільки мені відомо, у старших класах гінекологічна перевірка є ПЛАНОВОЮ...Розпитайте свою дочку ще раз.
Сину ВЧИТЕЛІВ Показати IP 24 Березня 2011 15:46
Сину, якби тебе вчили так як треба, то мудрість була би своя! Мама правильно пише!Мова йде про вплив ЗМІ І ШКОЛИ (ось і захищаєш!)
Leave Показати IP 24 Березня 2011 15:51
Цікаво, а чому саме таке фото було підібрано до статті?
Сексопатолог-патологоанатом Показати IP 24 Березня 2011 18:58
Нормальне фото. Поза збуджує, якщо стояти ззаду. Усю "машинку" видно. А що, треба було поставити фото на фоні українського прапора в уніформі? А чому коні їдять овес?
Ромашка Показати IP 24 Березня 2011 19:17
А хто мамі правду каже займана чи не займана. А кожна мама хоче думати,що її дочка як мінімум в день весілля лишиться цноти.
Всезнайко Показати IP 24 Березня 2011 21:27
Такі безсовісні дівчата... Дають, а заміж не йдуть...
Парубок Показати IP 24 Березня 2011 21:37
Ну і на біса нам ці проценти. Давай адреси. телефони....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus