USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У луцькому садочку відкриють групу для особливих малят

6 Серпня 2014 10:20
Додаткову інклюзивну групу для дітей із синдромом Дауна незабаром відкриють у ДНЗ №38 у Луцьку. Так, особливі малята матимуть змогу здобувати дошкільну освіту разом із звичайними дітьми.

Про це під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 6 серпня, повідомив начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк.

З його слів, діти із вадами розвитку також повинні мати дошкільну освіту. Саме тому для виконання наказу Міносвіти щодо інклюзивного навчання дошкільнят, відповідно до потреб громади, дітям, які страждають на синдром Дауна, нададуть можливість адаптуватись до життя разом із ровесниками.

Зауважимо, що з 1 вересня 2013 року у ДНЗ №9 та 38 уже запрацювала одна така група.

«Однак є потреба створити умови для діток віком 3-4 роки і відкрити ще одну групу на базі основних груп», - переконує головний освітянин Луцька.

Він підкреслив, що є позитивні відгуки батьків, здорові діти яких відвідують такі групи.

«Розмовляли і з мамами, і бабусями: у них лише позитивні відгуки. Не можу зробити висновків про рівень розвитку цих дітей, але за рік результати уже є, і вони - позитивні. Коли діти не замикаються у колі своєї родини, а спілкуються з ровесниками – це позитивний досвід, і не лише на рівні міста», - запевняє Олег Гребенюк.

Він зауважив, що уже є три заяви від батьків, які бажають, аби їхні чади здобували дошкільну освіту саме в таких, інклюзивних групах.

«Навіть заради однієї дитини варто знайти потрібні кошти», - підтримав головного освітянина Луцький міський голова Микола Романюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Бармалєй Показати IP 6 Серпня 2014 15:42
Всіх інших вже влаштували в садки?
Депутатка до Бармалєй Показати IP 6 Серпня 2014 21:30
Ти дурню совість май. Дітей-даунят треба не закривати в чотирьох стінах, а займатися ними - навчати, забезпечити спілкування з дітьми, які здорові. Тоді синдром Дауна в зрілому віці не дає ізольованості в суспільстві, такі люди можуть самі доглядати за собою, а тому сторонній догляд за ними мінімізується. За кордоном такі люди навіть працюють - на заводах, серед них є навіть співаки, музиканти, інструктори. якщо з ними з дитинства займатися, то в 7 років їх можна навіть записувати у звичайну школу.
Бармалєй до Депутатка Показати IP 7 Серпня 2014 00:02
Ти в курсі, як у Луцьку влаштувати дитину у садок? Ти в курсі, як прилаштувати дитину на літо, коли садки закриваються? Я нічого не маю проти забезпечення їх, але що робити зі здоровими? Мамі чи татові з роботи розраховуватися? На бабусь після пенсійної реформи теж мала надія.
Депутатка до Бармалєй Показати IP 7 Серпня 2014 00:29
Здоровенні мужики повинні знайти спосіб, щоб утримувати нормально сім ю, тоді або на садочок буде вистачати, або жінка дома сидітиме з дитиною. Ти мужик, то думай, як тобі в садок влаштувати здорову, слава Богу, дитину. А що робити з тими, де мами-одиначки виховують дітей-інвалідів. Куди їм звертатися? Я такі сім ї знаю.
таня Показати IP 6 Серпня 2014 16:30
А що Гребенюка ще не звільнили ? Недужка відправили на пенсію, 9 школа - це давня мрія цього мізерного керівника - Гребенюка.Криси з корабля біжать перші.Відчуває, що Романюк вже не буде міським головою от і прикриває свій зад.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus