USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку змагаються парамедики з усієї області

20 Жовтня 2017 13:54
Працівники бригад екстреної медичної допомоги із усієї Волині розпочали змагання, в рамках якого моделюють надання невідкладної допомоги потерпілим у різних ситуаціях.

Стартував ІІ Волинський чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги 20 жовтня в Луцьку, куди прибули 22 бригади парамедиків із усіх районів Волинської області.

Головний лікар Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олег Куц нагадав, що заняття для працівників швидких на території центру проходять періодично. Тож у медичного закладу навіть виникла думка працевлаштувати інструктора для постійної організації різноманітних конкурсів і завдань із метою поглиблення знань та практичних навичок парамедиків.

«Найголовніше для нас – постійно підвищувати наш професійний рівень», – відзначив Олег Куц.
Керівник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк повідомив, що для осучаснення та розвитку швидкої допомоги на Волині управління має ще вдосталь задумів, які планує поступово втілювати в життя.
Як наголосив керівник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Микола Якимчук, швидка допомога завжди була пріоритетною для міста, однак для належного функціонування служби екстреної медичної допомоги ще потрібна низка нововведень, зокрема щодо забезпечення відповідних умов для швидкого доїзду на виклик.
Програма чемпіонату передбачає проходження учасниками п’яти конкурсних завдань, місця проведення яких розкидані містом. Це, наприклад, територія центрального парку імені Лесі Українки, Театральний майдан та площа Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Так, на центральному майдані міста зранку моделюють ситуацію надання першої допомоги потерпілому, який знаходиться без свідомості.
Судитимуть змагання почесні гості, серед яких – професори кафедр екстреної допомоги українських вишів, експерти Міністерства охорони здоров’я України і професійні тренери.

«Для нас, суддів, це особлива честь побувати в одному з найкращих центрів надання екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в Україні, яким є волинський центр», – наголосив член суддівської колегії чемпіонату, завідувач кафедри медицини катастроф і військової медицини Тернопільського медичного інституту, професор Арсен Гудима.
Відзначимо, що в чемпіонаті беруть участь вільні від чергувань працівники ектерної медичної допомоги, які використовують резервні санітарні автомобілі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вженепацієнт Показати IP 20 Жовтня 2017 14:07
А які всі довольні... Видно що реформи ще не нюхали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus