USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У школі в Підгайцях на кір захворіли 50 учнів

6 Листопада 2018 16:05
За останній тиждень захворіло 79 мешканців Волині, що у 2,2 раза більше, ніж попереднього тижня, коли було зафіксовано звернення 35 осіб з цією хворобою.

Це спричинено погіршенням епідемічної ситуації на двох адміністративних територіях: Луцький район (захворіло 53 особи), Луцьк (13 осіб). В інших районах захворюваність спорадична, повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Ускладнилась ситуація із захворюваністю на кір у селі Підгайці Луцького району, де кількість хворих на сьогодні зросла до 64 випадків, захворіло 50 учнів місцевої школи, уражено 22 класи, відбувається масове поширення захворювання серед неорганізованого населення. Спалах кору в школі зумовлений низьким рівнем прищепленості, котрий становив 73% при нормативному 95% — 98%.

Загалом за оперативними даними у 2018 році на Волині на кір захворіло 1550 осіб, що перевищує середній показник по Україні майже у 2 рази. Діти до 17 років становлять 70%. Найбільш ураженою є вікова група від 1 до 9 років.

Зареєстровано 72 спалахи кору. 70% із загальної кількості захворілих не були щеплені проти кору або щеплені з порушенням календаря.

Динаміка захворюваності кором у 2018 році в області (в абсолютних цислах) по тижнях.
Як повідомлялося, через спалахи кору на Волині до 11 листопада продовжили канікули у декількох школах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ну бо Показати IP 6 Листопада 2018 16:18
ж щеплення несе страшенну загрозу і "вбиває імунітет" , як розказують особливо обдаровані, а нещеплені, ті що перехворіють і помучаться на кір, дифтерію, поліомеліт, правець і далі за списком та виживуть, будуть пожиттєво здоров"яками з залізним імунітетом (якщо виживуть звичайно і не залишаться каліками з їхніми дурними яжматями і яжбатями)
Бк Показати IP 6 Листопада 2018 16:44
Слухайте мам, які кажуть, що вакцинація не потрібна.
Всезнайко Показати IP 6 Листопада 2018 19:05
Гондурас, а не держава. В Польщі за весь рік 24 хворих, а тут в одній школі 50...
Наталія Показати IP 7 Листопада 2018 16:31
у Польщі планують заборонити в'їзд нещепленим іноземним громадянам. Про це заявив польський міністр Лукаш Шумовський. Він також зазначив, що в Польщі всі випадки захворювання на кір занесені з-за кордону. Всього було зафіксовано 17 випадків підозри на кір.
НУ НУ Показати IP 7 Листопада 2018 22:53
Ви так пишете аж слина летить, вам немає чого переживати ви ж прищеплені, чи все таки гарантію ніхто вам не дав. Та ви елементарного не знаєте чим і як вакцинуєте своїх дітей, вколю бо так треба.Бо так треба?! В нас виділяють вакцину проколюють масу дітлахів, а потм відміняють бо вона погана, багато побічних. Виходить хто не встиг, а так хотів то й щасливчик. Не рівняйте нашу медицину і вакцину зокрема (яку ввозять хто має не дозвіл, а блат, як син Богатирьової. Який взагалі в свій час розливав, бадяжив і пропихав в аптеки таким "свідомим", як ви батькам) та закордонну. А коли буде ускладнення ,ви будете з піною в роті кричати на лікаря чи медсестру, що це вони винні. Аж ніяк ні, відповідальність несуть самі батьки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus