USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцькій школі – ще троє хворих на кір

8 Листопада 2017 14:06
У Луцьку зареєстрували 8 ймовірних випадків захворювання на кір у загальноосвітній школі № 25. Зауважимо, раніше повідомлялося про п’ятьох хворих дітей. Про це розповіла міський педіатр Управління охорони здоров'я Світлана Ніколаєнко, пише Конкурент.

На сьогодні є спалах кору у загальноосвітній школі № 25 міста Луцька, зокрема зареєстровано 8 випадків.

Зі слів медика, поки діагноз виставлений клінічно, у пацієнтів взяли проби крові на вірусологічне обстеження, за результатами якого можна буде остаточно стверджувати, чи це кір.

«Клінічно ж усім виставлений діагноз кору. В основному, ці діти – учні одного класу», – зазначила Світлана Ніколаєнко.

Раніше повідомлялось про випадок захворювання на кір у загальноосвітній школі № 3. Проте вірусологічно цей діагноз не підтвердився.

Медик зазначила, що основним профілактичним заходом від захворювання на кір є вакцинація, яка проводиться дітям у 12 місяців, та ревакцинація – у 6 років.

«На сьогодні 92 % дітей щеплені від кору у 12 місяців. Але діти 6-7 років щеплені лише до 70 %. Окрім того, є дуже багато відмовників, зокрема і у школі № 25 є більше 100 людей відмовників», – розповіла педіатр.

До слова, усі учні, яким клінічно виставили діагноз кору, не мають профілактичних щеплень. Лише одна дитина має вакцинацію, проте у неї немає ревакцинації у 6 років.

Зі слів фахівця, карантинні заходи не передбачають закриття класів.

«Обмежується спілкування на масових заходах – відвідування кінотеатрів, спортивних заходів, де збираються багато учнів. Також здійснюється спостереження упродовж 21 дня – саме стільки триває інкубаційний період захворювання.

Остаточно говорити про випадки захворювання кору можна буде лише після отримання результатів вірусологічного обстеження, яке проводиться у Києві упродовж п'яти діб, тобто до кінця цього тижня».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus