USD 40.40 40.80
  • USD 40.40 40.80
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.18 10.35

У 30-градусний мороз лікує радикуліт крижаною водою

4 Лютого 2012 14:42
81-річний Сергій Фень (на фото) із села Карпилівка Ківерцівського району і в 30-градусний мороз обливається водою, а коли річка не замерзла, щоденно плаває в ній за будь-якої погоди. Каже, це вилікувало його від хронічного радикуліту.

Про це пише газета Волинь-нова.

Незважаючи на 25-градусний мороз, чоловік із хати виходить на сніг в одних плавках і розпочинає свій щоденний ритуал. Спочатку він ополіскує обличчя, обливає голову холодною водою з відра і промовляє: «Господи Боже, дай мені здоров'я і всім людям».

Після цього він виливає воду з одного відра на голову так, щоб вона потрапила на одне плече, потім з іншого — на друге. Такий моціон волинянин влаштовує уже 21 рік, шкодує лише, що раніше не знав такого доброго способу оздоровлення. Поробивши вправи в кімнаті (навіть нам продемонстрував), чоловік (слово «дідусь» якось не підходить) каже: «Тепер я в повному бойовому порядку на цілий день».

Сергій Фень твердо знає: холодне обливання, купання в річечці Путилівка позбавило його від хронічного радикуліту.

Досить сказати, що Сергій Фень пропрацював понад 40 років трактористом, аби зрозуміти звідки взялася та напасть.

Починав працювати після служби в армії у 1955 році на тракторі «Універсал», який нині в Колках на огляд виставлено. Сидіння у нього було жорстке, залізне, амортизаторів, звичайно, ніяких, а нерідко, ремонтуючи, доводилося під ним на дошках карячитись. Щороку його згорблювало, добре, що тоді й механізатор міг на курорті побувати і випрямитись на якийсь час.

А коли начитався книжок про холодне обливання, вирішив і собі спробувати. Річка Путилівка за кілька кілометрів від села протікає і, як каже Фень, «мене вся Цумань знає», бо о шостій-сьомій годині він сідає на велосипед і поки льоду немає, плаває.

Пастухи біля річки перестали дивуватися, що для дідуся не має значення, яка температура води. «Мені краще бути в холоді, аніж від спеки обливатися», - зізнається. А ще по шишках ходить - дуже корисно. Ну, а взимку розкошує біля колодязя, на ніч босим по снігу походить. Одягається легко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus