USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українцям замість ліків від пневмонії продавали небезпечну підробку

4 Грудня 2015 08:50
СБУ спільно з прокуратурою та Держслужбою з лікарських засобів блокували реалізацію фальсифікованого препарату, що застосовується для дорослих та дітей при лікуванні тяжких стадій пневмонії. Про це пише «ВолиньPost» із посиланням на Службу безпеки України.

«Правоохоронці вилучили понад 20 тисяч флаконів фальсифікату ринковою вартістю більше 4 мільйонів гривень. Зловмисники зберігали у приміщенні документацію, зокрема й підроблену, щодо логістики доставки препарату для реалізації в аптеках по всій території України», – йдеться у повідомленні.

Небезпечну підробку виявили у складському приміщенні одного з дистриб'юторів медичних засобів у Києві.

За результатами експертизи Держлікслужби встановлено, що препарат є фальсифікованим, а його вживання хворими могло призвести до летальних випадків.

Фальсифіковані ліки вже вилучено зі всіх аптечних мереж України. Відкрито кримінальне провадження за ст. 321-1 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення походження фальсифікованого препарату та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до його реалізації в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 4 Грудня 2015 09:22
А де назва ліківможливо ми їх купили вже
МИ Показати IP 4 Грудня 2015 09:32
Які ліки, хто виробник?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus