USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні стартує додаткова імунізації проти поліомієліту

20 Жовтня 2015 09:49
В Україні стартує перший тур додаткової імунізації проти поліомієліту.

Про це анонсували 19 жовтня під час розширеної селекторної наради Міністерства охорони здоров'я України з керівниками регіональних управлінь охорони здоров'я, повідомили у прес-службі МОЗ.

Як зазначається, додаткова тритурова імунізація починається у відповідь на спалах поліомієліту, що зафіксували в Україні та підтвердили ВООЗ і Центром з контролю і профілактики захворюваності США - найбільшими світовими організаціями, які здійснюють нагляд за поліомієлітом.

Відповідний наказ голови МОЗ №671 "Про затвердження плану заходів Міністерства охорони здоров'я України з імунізації населення від поліомієліту на 2015 рік" підписано 9 жовтня 2015 р.

Як повідомляється, МОЗ розробило інформаційний лист для регіональних підрозділів з питань охорони здоров'я з рекомендаціями щодо проведення додаткової імунізації. Відповідно до цього листа передбачено:

- проведення трьох раундів імунізації в національному масштабі з використанням оральної полівакцини (ОПВ) для всіх дітей у віці від 2 місяців до 6 років. До третього раунду будуть включені діти до 10 років;

- діти, які не отримали жодної дози вакцини проти поліомієліту до моменту проведення додаткової вакцинації, отримують першу дозу інактивованої полівакцини (ІПВ) і можуть бути далі вакциновані ОПВ не раніше ніж через 14 днів після отримання ІПВ;

- діти, які раніше отримали щонайменше одну дозу ІПВ (окремо або у складі комбінованих вакцин або ОПВ) більше 14 днів тому, повинні отримати ОПВ в рамках раундів вакцинації незалежно від часу отримання останньої дози;

- тривалість першого раунду вакцинації ОПВ становить три тижні, наступних раундів вакцинації (другого і третього) - два тижні. Інтервал між раундами вакцинації ОПВ становить один місяць (30 діб). Відрахування інтервалу між раундами походить від останнього дня попереднього раунду вакцинації ОПВ.

За даними МОЗ, на сьогодні в регіони розвезено 1,1 млн доз ІПВ і 2,2 млн доз ОПВ, яка прибула в Україну в жовтні 2015 року. Ці вакцини розподіляються серед закладів охорони здоров'я, де проводитиметься додаткова імунізація.

Як зазначив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець, для проведення ефективної додаткової імунізації потрібна злагоджена робота всіх лікарів, співробітників підрозділів охорони здоров'я та МОЗ.

"Спалах поліомієліту вимагає від нас ефективних спільних дій, оскільки зараз на кону як здоров'я українських дітей, так і позиція України у світі. У лютому 2016 р. до України прибуде міжнародна місія для аналізу результатів проведеної програми імунізації. Розраховую, що спільними зусиллями ми подолаємо це захворювання раз і назавжди, зберігши статус України як країни вільної від поліомієліту".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus