USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Влада Волині обіцяє відкрити хоспіси у районах

12 Травня 2011 12:49
На Волині створили обласний осередок ВГО Української ліги сприяння розвитку паліативної і хоспісної допомоги.
Очолив організацію головний лікар обласної лікарні «Хоспіс» Володимир Бачинський, - інформує Волинська ОДТРК.
«На сьогодні медичний супровід невиліковно хворих людей – одна з ознак розвиненості країни. Потреба для Волині – не менеше 100 ліжок хоспісних, а є тільки 25. Приблизно 15 тисяч людей потребують такої допомоги, це хворі невиліковні останньої стадії хвороби. Обласний осередок буде систематизувати такі питання, проводити навчання і, я вважаю, що це підсилить і пришвидшить розвиток паліативної допомоги і в області і взагалі в Україні», – сказав Бачинський.
Паліативна допомога, стверджують медики, передбачає систему медичних, соціальних, психологічних і духовних заходів, що покликані полегшити страждання невиліковно хворого.
«Якщо духовна складова покликана вгамувати біль душевний, то медична - за допомогою знеболюючих, – полегшити страждання фізичні», – розповіла виконавчий директор Ліги сприяння розвитку паліативної і хоспісної допомоги Леся Брацюнь.
«У процесі реформування системи охорони здоров’я в області наразі є можливість створити 3 хоспісних заклади», – повідомив заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Іван Грицюк.
Медичні установи, де надаватимуть паліативну і хоспісну допомогу, обіцяють створити в Ковелі, Володимир-Волинському та Іваничівському районах.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus