USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинські медики хочуть призупинити скорочення

5 Лютого 2015 17:50
Депутати обласної ради пропонують підготувати на розгляд сесії проект звернення до Кабміну щодо ситуації зі скороченням медпрацівників.

Про це міркували під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства і дитинства сьогодні, 5 лютого.

Нагадаємо, на Волині планують скорочення працівників бюджетної сфери до 20%. Зокрема, мають скоротити штати працівників органів виконавчої влади. А ось в медзакладах пропонують скорочення персоналу на 3%.

Натомість, каже депутат облради Сергій Іванюк, нині чинні декілька нормативних документів щодо штатних розписів. Так, згідно із нормами, в деяких випадках кількість посад медиків на одиницю населення навіть недостатня. Тому це питання потребує довивчення і роз’яснення профільних міністерств і відомств та завершення реалізації реформи, вважають депутати. Якщо ж українська медицина повністю стане страховою, то скорочення, вважають члени комісії, відбудеться саме по собі.

Крім того, у відповідному розпорядженні вказано скоротити працівників бюджетних установ, які фінансуються з місцевого бюджету. А згідно із чинним бюджетним законодавством, у 2015 році медицина фінансується з державного бюджету через субвенцію в місцевий. Тому тут ще є питання – чи підлягають медики скороченню.

Тож депутати домовилися підготувати проект звернення до Кабінету міністрів України щодо згаданої ситуації і винести на розгляд сесії. В згаданому проекті пропонують тимчасово призупинити скорочення медпрацівників, відправивши це питання на довивчення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
дідо Показати IP 5 Лютого 2015 17:55
Медзаклади треба скорочувати та одночасно піднімати зарплати.
Анонім Показати IP 5 Лютого 2015 21:20
у нас більша половина лікарів некомпетентні, ні діагностувати ні лікувати не вміють.... тільки хабарі чекають, тай не факт що отримавши хабар такий лікар буде вас лікувати..... вони сволочі зараз працюють по куплених дипломах.....от кого слід люструвати перш за все.
Петро до Анонім Показати IP 6 Лютого 2015 07:26
Особливо в нас страждає психіатрія,раз такі от АНОНІМИ мають вільний допуск до інтернету
дідо Показати IP 5 Лютого 2015 22:15
Треба реформувати медицину згідно вказівок Юлії Володимирівни Тимошенко!
Треба Показати IP 6 Лютого 2015 00:22
Треба вилікувати гузя і його поплічників бо сьогодні долар вже по 25 гузятина повна
Іра Показати IP 6 Лютого 2015 09:31
Це,що твориться у нас в медицині-це просто ужас.Хоч твориться це кругом. Саме головне,що нікого не карають і не виправляють ситуації.Чому один лікар має приймати по 100 і 200 хворих.Він не може фізично це зробити. Бо йдуть до нормального лікаря, а не до барана тупого,з купленим дипломом. Ідуть до лікарів старшого віку,які мають стаж по 40 років-це лікарі від Бога і які не дивляться на хабаря .Такі є,правда,одиниці. І перша з них- лікар від Бога,людина з великої літери-це Колесникова Олена Федорівна дитячий лікар, з району ДПЗ.Дай Боже їй здоровячка на довгі роки.Людина з Богом у серці,інакше її назвати не можна.Скільки до неї кожен день людей, підіть перевірте.Чи може вона фізично їх прийняти,кожного послухати, вислухати маму і дати правильне лікування. А вона це робить по совісті-це дітки. Мало того,що у неї своїх повно діток, а ще цих,що не приписані.Я думаю,що ці,що понаїжджали і познімали квартири,живуть без прописки у них повинно зовсім інше обслуговування, не може лікар стільки приймати своїх і чужих і мати копійчану зарплату. Зарплату вона повинна одержувати від кількості прийнятих людей ,а головне відгуків про її роботу.Там на ДПЗ є терапевт Чайковська, та хіба це лікар,Господи помилуй,що вона є,що її нема.Вона вас вилікує не дабй Боже до неї звертатися.Ще є там лікар,який тільки лікарняні дає за бабло називати не буду, його й так всі знають.А Пташкіна Надія Володимирівна-це лікар. Ця вилікує і допоможе,бо це люди з досвідом із Богом у серці дійсно.Не знаю,хто має навести лад у медицині,не знаю.Напевно ніхто.Ми моль,яку можна роздавити і викинути на сміття.Що й успішно олігархи, ворюги ,чиновники роблять нами.
ЛіКУЙТЕ ГУЗЯ Показати IP 6 Лютого 2015 15:26
ГУЗЯТИНА СКРіЗЬ ПОВНА ГУЗЯТИНА
аяяй Показати IP 6 Лютого 2015 15:34
якщо вже не люструюте то скоротіть працівників міського і обласного управлінь охорони здоров:я,а то сидять ,коріння попускали і тільки маєтки собі будують і беруть гроші за влаштування лікарем на роботу
з княжого Показати IP 6 Лютого 2015 20:34
Поки такі бородаті бютівські бездарі будуть практикувати медицині піпець! Він ще щось говорить????!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus