USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинською обласною лікарнею займеться прокуратура

22 Квітня 2014 12:25
На Волині створять комісію, яка вивчатиме проведення тендерів в обласній клінічній лікарні. Губернатор звернувся й до прокурорів, аби ті проконтролювали хід справи.

Про це йшлося під час оперативної наради у голови облдержадміністрації сьогодні, 22 квітня.

«У нас проводиться тендер на ліки й виграють замінники необхідних препаратів, а не основні медикаменти. Чому так виходить!? От, у Львові виграють тендери ті медпрепарати, які потрібні», - наголосив голова ОДА Григорій Пустовіт.

Зі слів губернатора, про цю проблему він дізнався від чоловіка з рідкісною хворобою, який прийшов до нього на прийом, та повідомив, що в обласній клінічній лікарні хворим дають не оригінальні ліки, а замінники, які дешевші на 100 гривень.

Із цього приводу підготують відповідне розпорядження для створення спеціальної комісії у складі представників Державної інспекції України по контролю за цінами, управління охорони здоров’я та інших відомств. Звернувся губернатор й до прокурорів, щоб вони вивчили це питання.

Пояснює ситуацію в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор: «Є в нас 11 хворих, яким робили пересадку нирок. Ліки, про які говорив Пустовіт, у свій час закупило Міністерство охорони здоров’я України й направило нам. Хворі не хочуть їх вживати, бо вважають, що вони шкідливі, однак без них люди не можуть жити. Тендери взагалі не відбувалися із закупівлі цих ліків в нашій лікарні, бо фірми не хотіли в них брати участь, адже, згідно з умовами договору, протягом трьох місяців ціну міняти не можна.»

Втім, розповідає головний лікар, все ж таки вдалося знайти порозуміння з аптекарями й тендер на закупівлю ліків для хворих відбувся в п’ятницю 18-го квітня. Також він запевняє, що медикаменти будуть закуплені оригінальні. Та додає, що є ще одна проблема – недостатнє фінансування.

З його слів, з обласного бюджету виділено лише 30% від необхідної суми, й потрібно ще 1.5 мільйона гривень.

Іван Сидор додає, що тих грошей, які зараз є, вистачить на ліки лише на перший квартал, якщо додаткового фінансування не буде виділено – хворі помруть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
дідо Показати IP 22 Квітня 2014 12:29
Сидор давно перетворив обллікарню на свою,приватну. Тільки за ремонт приймального відділення відмилось декілька мільйонів.
Семен Показати IP 22 Квітня 2014 12:36
И для кого теперь центральній вход в больницу?
11 Показати IP 22 Квітня 2014 12:37
і не забудьте пролюструвати лікарів... і деяких медсестр...
333 Показати IP 22 Квітня 2014 12:57
Було б непогано ще провірити онкодиспансер та послухати людей що там лікувалися. Там є чим зайнятися. Особливо КОЛИ ВЗНАЄШ ЯКІ СУМИ ПЛАТЯТЬ ПАЦІЄНТИ ЗА ОПЕРАЦІЇ.
Ок Показати IP 22 Квітня 2014 13:08
Не там шукають. Такі ліки 11 хворим - це капля в морі. Хай перевірять тендери на обладнання, на ремонти (двері, люстри як в Яника, благодійні каси і аптеки), а потім з суми візьмуть 30% відкату. Товариш Сидор з державних стентів гроші бере, тому там вони лежать і припадають пилюкою, а в ЛМКЛ всі виставили і тепер навіть при інфаркті людині доводиться купувать. Іван Миколайович Корейко ідіть вже на пенсію!!!
медсестра Показати IP 22 Квітня 2014 13:14
виперти всіх пенсіонерів а молоді дати по 1,5 ставки + премія. о тоді буде толк
медбрат до медсестра Показати IP 22 Квітня 2014 14:29
Да там молоді вже добряче влаштувались!!!:)
небайдужий до медсестра Показати IP 22 Квітня 2014 15:47
ото вже молодь там налічить.....навіщо всіх піонерів виганяти...хоч би одного залишити на групу, щоб навчив....всі добре знають як молодь зараз навчається
я Показати IP 22 Квітня 2014 13:20
лишь бы молодые хотели работать, а в онко за операцию не платили, только лекарствами откупилис, бо поназначали вагон ненужных...
ВанЯ Показати IP 22 Квітня 2014 14:09
А,щ цього хабарника ще не поперли. І,що ви хочете,що було краще, коли при владі одні і ті ж бандити. Бог уже цього ворюгу наказує, а він не каєтьтся. Ото непотріб. Ото маєлапи волохаті.
Іван Показати IP 22 Квітня 2014 14:16
При Клімчуку Сидор був священою коровою, все, що робилось в обласній лікарні, - забороненою темою. Пустовіт хороший керівник, тільки прийшов на посаду і пробує у всьому розібратись, навести лад, нікого не прикриває.
Івану до Іван Показати IP 22 Квітня 2014 14:21
розсмішив :)))
Лікар до Іван Показати IP 22 Квітня 2014 15:37
Не прикриває? Прикриває приховану мільйонершу - гол.лікаря 2-ї лікарні Духневич, разом з Романюком!
)))))) до Лікар Показати IP 22 Квітня 2014 16:46
Звідки такі суперечливі і недостовірні дані?
хирург Показати IP 22 Квітня 2014 14:28
Да там усі лікарі хабарники!!! Як може працівник лікарні їздити на Mersedes S500 AMG?! Це такі там зарплати???!!!
Анонім Показати IP 22 Квітня 2014 14:45
"Тендер на закупівлю ліків для хворих відбувся в п’ятницю 18-го квітня." Не 18, а 16 квітня. "Фірми не хотіли в них брати участь, адже, згідно з умовами договору, протягом трьох місяців ціну міняти не можна.» Норма щодо заборони зміни ціни протягом трьох місяців з дня укладення договору не діє вже аж з 05.08.2012 р. Тобто, ціну можна змінювати. Перелік препаратів лікарських, який виноситься на тендер, визначає сама медустанова як замовник, з метою раціонального використання та економії бюджетних коштів не заборонено здійснювати закупівлю замінників препаратів. Не те взялися перевіряти.
противниця корупції Показати IP 22 Квітня 2014 15:07
потрібно також перевірити і звільнити всіх головних лікарів районних лікарень, а то всі алкоголіки (пенсію пропивають в барах і сидять там застяні) та здоровані мають групи, а дійсно хворим не дають групи і не лікують таких, бо не мають грошей на хабар. За що гинули ГЕРОЇ Небесної Сотні? Просніться хабарники та напишіть заяви на звільнення. Сльози бідних людей підеть на ваших дітей і внуків.
Анонім до противниця корупції Показати IP 22 Квітня 2014 15:15
"Герої" небесної сотні загинули за те, щоб один олігархічний клан змінив інший, от і все. Ще комусь щось не зрозуміло досі?
Злий Показати IP 22 Квітня 2014 16:53
коментар було видалено
Бомк Показати IP 22 Квітня 2014 19:23
Та гнати вже давно треба тих сидорів
Бонд Показати IP 22 Квітня 2014 22:54
Гнати щоб і ДУХ-невіч не було!
волинянин Показати IP 23 Квітня 2014 13:16
Невже це відбудеться? Люстрація,контроль за чиновниками...Одне прохання-це треба провести по всіх медустановах Луцька і області.Ви подивіться,скільки років сидять ці деякі чинуші у вельможих кріслах головних лікарів!!!Тендери,аптеки у лікарнях-все під їхнім контролем.Які грошові потоки пливуть ??..мимо державної скарбниці.А вони ,собі ,мають можливість за людські кошти будувати хороми в Гараджі(зона державного дослідницького господарства),і в інших цікавих місцях.При цьому і участки земельні отримали як виногороду за *чесну* працю і багато ще всього іншого... Якщо люстрація-то для всіх хто працював при владі Януковича.і не тільки.Ми маємо почати це очщення,за ради Небесної Сотні,заради наших дітей і онуків. Слава Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus