USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Волинській обласній лікарні відкрили унікальне відділення

18 Грудня 2017 20:03
Унікальне діагностичне відділення, аналогів якому за своєю функціональністю немає в жодній обласній лікарні України, відкрили у Волинській обласній клінічній лікарні.

Як зазначив багаторічний очільник медзакладу Іван Сидор, до складу відділення входять три центри, дев’ятнадцять кабінетів та стаціонар.

«Ми відкрили унікальне відділення, аналогів якому в обласних лікарень немає ні у Львові, Хмельницькому чи Вінниці. Приїжджали спеціалісти з інших областей - вони дивуються нашому рівню», - зазначає Іван Миколайович та додає, що можна досягнути чимало, якщо зорганізувати колектив. Адже саме спеціаліст, на думку головного лікаря, є інтелектуальним каталізатором змін та розвитку медзакладу.

«Без спеціалістів немає лікарні, бо навіть найсучасніший апарат потребує фахівця, який буде на ньому працювати. Для цього потрібно, аби лікар знав іноземну мову, пройшов курс навчання за кордоном тощо», - переконує Іван Сидор та додає, що наразі практично немає захворювань, які на базі нового відділення не могли б діагностувати.
Нове обладнання для діагностічного відділення придбали за кошти субпроекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим із хворобами систем кровообігу у Волинській області»

Унікальність відділення, зі слів головного лікарня, полягає в тому, що воно осягає всю ширину діагностики. Нещодавно МРТ поновили двома програмами, тож відтепер апаратура має фантастичні можливості. Це ж стосується комп’ютерної томографії та ультразвукової діагностики.

Двома апаратами поповнилась і лабораторія, де за годину роблять 5 тисяч аналізу, що становить 35 тисяч за зміну. При чому, на один тест витрачаються лічені хвилини. Зі слів спеціаластів, це критично важливо, аби аналіз був максимально інформативний та достовірний.
Гордість оновленого відділення - офтальмологічний центр. Там роблять всі види операцій на задньому відділі ока, сітківці, лікують катаракту, імплантують штучні кришталики. У розпорядженні спеціалістів, серед іншого, комп’ютерна томографія та лазер для очей.
Серед поповнень лікарні – міограф. Новий апарат дозволяє діагностувати порушення іннервації кінцівок та організму. Приміром, нерволог знає, що в людини не працює нерв, а який саме – невідомо. Проте з допомогою міографа це можна легко встановити.

Голова Волинської облради Ігор Палиця після огляду оновленого діагностичного відділення залишився під враженням та жартома зауважив, що спочатку навіть думав, що нове обладання просто переставляють з кабінету в кабінет – настільки його тут багато і все різноманітне.
Як зауважив Ігор Петрович, головний лікар Іван Сидор добре справляється з роботою над закладом сам, проте при потребі обласна влада готова допомагати лікарні. Проте, каже, на Волині є необхідність доводити до ладу медзаклади, де стан справ – в десятки разів гірший.

«Хочемо довести до ладу інфекційну лікарню. Щоб навіть якщо туди потрапити, недай Бог, то щоб пацієнт відчував там себе людиною, а не так як зараз. Закінчується ремонт даху обласної психіатричної лікарні, згодом почнеться ремонт всередині приміщень», - зазначив Ігор Палиця.

Головний лікар обласної лікарні подякував за допомогу Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», який теж допомагає лікарні розвиватись. Зокрема, силами Фонду для лікарні придбали рентгенапарат, вартістю в 1,5 мільйона гривень.

Іван Сидор зазначає, що лікарні все ще є куди рости. Відтак, після завершення другої черги діагностичного центру, можна починати третю чергу, аби розширити спектр медичних послуг та покращити їхню якість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Роман Показати IP 18 Грудня 2017 20:48
Сидор МОЛОДЕЦЬ!!! Ніде в Україні нема такого порядку як в ВОКЛ.
Валентин до Роман Показати IP 7 Грудня 2018 17:28
А що робиться у відділеннях? Персонал - скаженні собаки (в більшості). Елементарні побутові умови відсутні- помитися нема як. Ціни на усе космос. За оплату простих речей горло гризуть ,мозок реально виїдають серед ночі, в той час, коли потрібно отримати терміново капання.
Лучанка Показати IP 18 Грудня 2017 20:54
На третьому фото - лаборант Наталя, насправді хороший спеціаліст!
Небайдужа Показати IP 18 Грудня 2017 21:47
Показуха! :) для обраних-простого не обслідують без грошей
Анонім Показати IP 18 Грудня 2017 22:12
В обласній лікарні проблема на кадри. А без фахівців то все лише каміння.
Тільки Разом Показати IP 18 Грудня 2017 22:54
За підтримки фонду ще побудували новеньку твердопаливну котельню
Ольга Показати IP 18 Грудня 2017 23:42
Зараз попасти в лікарню - Боже борони, а в обласну - це взагалі жах.
Лучанка Показати IP 18 Грудня 2017 23:53
Все це чудово.Але чому працювати мало хто хоче ВОКЛ?
справедливий Показати IP 19 Грудня 2017 09:46
ВОКЛ-сама продуктивна і прогресивна лікарня. Лікарі професіонали. Успіху всім.
Пацієнт Показати IP 19 Грудня 2017 11:29
Я так розумію, схвальні відгуки написано працівниками лікарні , бо кожна жаба своє болото хвалить. А болото там справжнє: трохи ремонту для показухи, а решту облуплені коридори і відділення починаючи із приймального з боку поліклініки, а далі - ціни на аналізи, процедури, ліки і море аптечок де у персоналу кругом свій інтерес . Одним словом при наявних грошах мінімум модернізму і постійне зменшення професіоналізму єдине , при гарантованій Конституцією України безкоштовній медицині, тут найвищі в регіоні ціни люди стараються обходити десятою дорогою цих горе "професіоналів". Це реально. А взагалі вся наша медицина в глибокому занепаді. Нехай хоч до поляків, найближчих сусідів, поїдутьповчаться. І в першу чергу подумають про те як надати дапомогу людині не заглядаючи в кишеню - як гарантовано Конституцією, бо хоч яку, але пристойну зарплату від держави медики мають.
! до Пацієнт Показати IP 19 Грудня 2017 20:43
Їдь лікуйся у поляків. 4000 грн - це пристойно?
Бо знаю Показати IP 19 Грудня 2017 13:40
Я вас розумі. (до пацієнта). Але безкоштовна медицина по Конституції і Сидор це різні речі. А менеджер він реально професійний. Молодець.
Він до Бо знаю Показати IP 19 Грудня 2017 17:19
Може ви і праві,але те що в хірургії зимою 16 тепла, то це до головного питання ,чому?А тому що у коридорі жодного радіатора під вікном, стояки взагалі вирізали,те ж на сходинковій клітці.Так тепла не буде.Хтось дурницю порадив.
Носатий дядько Показати IP 19 Грудня 2017 17:07
Я - Я. Сідоров к?за. Унмьогліхкайт! (Насправді я вас усіх люблю).
Пацієнт Показати IP 19 Грудня 2017 18:10
Зробити ремонт за гроші людей(добровільні внески) і пишатися цим -це ганьба!!! Правди в нашій країні ніхто не любить!Я б пишалась цими досягненнями лише тоді коли за це не платили хворі люди, а держава!!!!
Іринка Показати IP 19 Грудня 2017 21:40
Медичну реформу хочуть всі, крім МЕДИКІВ. Бо готівка мішками вертиться. Ціни в аптеках в стінах лікарні вдвічі вищі за інші. Я зараз саме в лікарні (не ВОКЛ)...це жах! Яка нафіг безкоштовна медицина???? Туалетний папір і той купуєш..
Медик Показати IP 20 Грудня 2017 12:54
Панове журналісти, можна менше пафосу і більше конкретики для людей.
Кіра Показати IP 20 Грудня 2017 16:44
Не смішіть людей, тою діагностикою скористуються слуги народу і наближене коло при бабках, а нам, простим людям, білі тапки і кладовище, я вже ту систему добре знаю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus