USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ВООЗ дозволила їсти японські продукти

14 Квітня 2011 14:42
Всесвітня організація охорони здоров'я не бачить підстав для заборони на вивезення продуктів з Японії.
Медики вважають, що японська влада вживає належні й достатні заходи для захисту населення від радіації. Про це на прес-конференції в Женеві заявила директор департаменту ВООЗ з громадської охорони здоров'я і навколишнього середовища Марія Нейра, - пише Дело.
За її словами, ВООЗ вважає, що немає жодних підстав вводити заборону на вивезення продуктів харчування з Японії через аварію на АЕС. Влада цієї країни вже сама заборонила їх вивезення з 30-кілометрової зони відчуження.
Вона також зазначила, що влада Японії займається евакуацією та переселенням людей, які проживають поруч з атомною електростанцією «Фукусіма-1». Вони виявляють тих, хто повинен приймати йод і здійснюють контроль за радіаційною безпекою харчових продуктів.
За словами представника ВООЗ, наразі радіологічні матеріали, що виділяються в атмосферу з японської атомної електростанції, не становлять небезпеки для здоров'я людей і навколишнього середовища в інших районах країни.
Продукти з районів, які не входять в радіус 30-кілометрової зони, не становлять ніякої небезпеки.
Нагадаємо, раніше японське агентство з атомної та промислової безпеки підняло рівень небезпеки аварії на АЕС «Фукусіма-1» з п'ятого до сьомого за шкалою INES.
Раніше аналогічний сьомий рівень отримувала тільки катастрофа на АЕС у Чорнобилі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus