USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Які медпрепарати хочуть ввести дітям у дитсадках

14 Лютого 2014 15:41
Подолання дефіциту йоду – питання, що протягом тривалого часу залишається актуальним для волинян.

Про це розмовляли під час круглого столу за участю місцевих і столичних лікарів та представників інших структур у Волинському прес-клубі сьогодні, 14 лютого

Так, міський педіатр управління охорони здоров’я Луцької міської ради Світлана Ніколаєнко наголосила на тому, що немає жодних державних програм, що могли б забезпечити вагітних волинянок препаратами йоду. «Колись були програми, коли школярам давали безкоштовно антиструмін. В практичному плані не усе виконується, бо не кожні батьки можуть дати в потрібний час своїй дитині препарат, що потребує дозування», - каже медик.

До слова, згідно з статистикою, захворювання ендокринної системи протягом останніх років - на перших місцях у «невтішних рейтингах». Зокрема, у 2013 році 21 247 дітей, віком від 0 до 17 років мали подібні проблеми. Лише минулого року лікарі зафіксували 1957 випадків захворювання на дифузний зоб, із них 1540 – мають дифузний зоб першого ступеня. На жаль, є й один випадок захворювання на карциному щитовидної залози, а це – дуже серйозна хвороба.

Для порівняння, на першому місці серед недуг волинян – хвороби кістково-м’язової системи, на другому – хвороби ока, на третьому – ендокринної системи і на четвертому – органів травлення.

На думку спеціаліста, найкращий вихід із ситуації – так звана йодна профілактика.

«Ми, лікарі, підтримуємо програму впровадження медичних препаратів, що їх могли б приймати діти у садочках та школах. До прикладу, не всі люди вживають ту ж саму йодовану сіль, а це – теж важлива складова для здоров’я», - кажуть медики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Rh(+) Показати IP 18 Лютого 2014 10:27
Волинь - ендемічна зона. Колись люди, які проживали на цій території мали велике воло за рахунок гіпертрофії щитоподібної залози. Тому їх і називали волиняни. Повністю підтримую йодопрофілактику.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus