USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

За рік хвороби серця вбили півмільйона українців

4 Липня 2011 12:40
Від хвороб серця 2010 року в Україні померли майже півмільйона людей – це дві третини усіх зареєстрованих смертей.

Найпоширенішими хворобами в Україні є бронхіт, застуда та астма – на них в 2010 році хворіли 14,5 мільйона людей, - пише ТСН.
Також в українців поширені хвороби серця, 21,5% людей звернулися до лікарів з хворобами сечостатевої системи, а також 6% з хворобами нервів.

Така тенденція, за повідомленням «Сегодня», зберігається вже багато років, але цифри з кожним роком серйозніші.
Якщо в 1992 році виявили 1,4 мільйона серцево-судинних захворювань, то минулого року – майже 2,4 мільйона.
При цьому померли в 2010 році 14,6 тисячі людей – від інфекцій і паразитарних хвороб, 19,5 тисячі – від хвороб органів дихання, близько 89 тисяч – від онкології і аж 465 тисяч через проблеми з серцем – це майже 67% усіх смертей.

«Практично у всьому світі перше місце займають серцево-судинні захворювання. Хіба що в бідніших країнах – Південно-Східної Азії, Африки – на перше місце виходять інфекційні та паразитарні», – заявив головний імунолог Києва Олег Назар.
За даними ВООЗ, кожна п'ята смерть у світі трапляється від інсульту та ішемічної хвороби серця. Правда, 67% у нас і 20% у світі – різні цифри.

Одна з причин таких високих цифр – УКраїнці йдуть до лікарів надто пізно.
«Причому, «неспішність» властива навіть високопоставленим людям, в яких немає проблем з фінансами: багато хто з них звертається до лікарів надто пізно. Кажуть: «Часу не було», – нарікає керівник приватної клініки, а колись керівник здравниці «Феофанія» Ростислав Валіхновський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 4 Липня 2011 16:24
"УКраїнці йдуть до лікарів надто пізно" - так це факт, але чому? Можливо бояться лікарів ще більше ніж хвороби? Можливо є ще один фактор - відсутність грошей? Суми на лікування цих хвороб відразу викликають повторний інфаркт. Нажаль з основною причиною цих захворювань в нас мовчать як риби - чиста природна питна вода, якої ми всі позбавлені та хімія для внутрішнього споживання, бо їжею це називати просто неможливо. Навіть без втручання лікарів вирішення цих проблем відразу би через пару років наблизило нас до тих 20% з 67%. Але мабуть що це комусь не вигідно?..
Helge Показати IP 4 Липня 2011 22:43
основные причины ССЗ - бухло (пиво-водка), сигареты и жирная некачественная жратва.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus