USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани зможуть завантажувати файли прямо зі стіни. ФОТО.ВІДЕО

15 Квітня 2013 17:40
До нової анонімної мережі приєдналися у Луцьку - лучани можуть обмінюватися файлами за допомогою стін міста.

Про це інформували організатори сховку.

Так, у стіни міста вмуровують флеш-накопичувачі. Кожен охочий може завантажувати туди і завантажувати звідти різні файли. Луцьк приєднався до цієї всесвітньої мережі. Флешку встановили біля спуску в центральний парк від головного корпусу СНУ справа від фонтану.



«Об'єм - 1 гігабайт, чому стільки, зрозумієте, коли прочитаєте пдф-ку на флешці. Якщо буде популярним, і не знищать - вмуруємо більше», - інформують ініціатори проекту у Луцьку.



Як повідомили «ВН» ініціатори проекту, Dead Drops (або «схованка») позиціонується як анонімна офлайнова мережа обміну інформацією. Придумав такий проект художник Арам Бартхол у жовтні 2010 року. Зараз таких схованок є більше тисячі у всьому світі, карта і описи їх знаходяться на офіційному сайті проекту.



Dead Drops - це виключно публічне сховище, доступ до інформації може отримати кожен охочий, і всі користувачі відповідають за його наповнення.

«Ви можете завантажити в схованку будь-яку цікаву інформацію, ексклюзивні фото, плоди власної творчості - те, що на вашу думку може бути комусь цікавим. Не слід забувати про загрозу підхопити вірус з сховища, тому користуйтесь захистом і здоровим глуздом. На жаль, зламати чи вкрасти щось легше, ніж збудувати і зберегти, але ми будем сподіватись, що лучани з повагою і інтересом віднесуться до флешки у стіні», - зазначають організатори.



Вони також наголошують, що якщо у Луцьку цей проект отримає відповідну віддачу, то можна буде робити більше схованок.

«Згідно з маніфестом проекту, Dead Drops треба встановити у публічному місці з відкритим доступом. Тому луцька схованка знаходиться в центрі міста, вмурована в щілину у стіні скверу». - кажуть ініціатори проекту у Луцьку.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Mangol Показати IP 16 Квітня 2013 08:32
Цікаво

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus