USD 39.45 39.78
  • USD 39.45 39.78
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині діє кінотеатр за 2 гривні. ФОТО

21 Серпня 2013 18:30
Кінотеатру «Волинь», який в Горохові, більше 40 літ. Він єдиний в області, який зберігся функціонуючим ще з часів Радянського Союзу. Ці стіни, сходи і навіть каса пам’ятають ще комсомольців. Не виняток і афіші: в нижньому лівому кутку є старенький анонс фільму з дівчинкою-піонером. У 70-х роках він отримав сьогоднішню назву, а перед цим носив ім’я славетного козака — Богдан Хмельницький.

Найбільше вражають ціни за кіноперегляд – від 2-х до 5 гривень. Директор закладу Анатолій Яворський розповів, що раніше, тут було більше 10 працівників, на сьогодні - двоє: він і прибиральниця. «Хоча розмах не той, але його вдалося вберегти (ред.: кінотеатр), і тепер ми робимо виїзні кіноперегляди по селах, і тут на місті»,- розповів Анатолій Яворський.

У кінотеатрі «Волинь» фільми дивляться по суботах і неділях. Взимку, якщо є попит, то і в будні. Хоча світових прем’єр тут немає, але нові голлівудські фільми показують. Головний віковий контингент глядачів — діти 10-15 років. В залі їх збирається 10-30 чоловік.

Проводять і перегляд тематичних фільмів патріотичної тематики до різних свят. Наприклад, цього разу розпочався 9-й районний кінофестиваль «За Україну, за її волю» присвячений до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Презентували 5 фільмів: «Волинськими стежками Кобзаря», «Шевченко сьогодні», «Кобзар у вічності», «Сон», «Наймичка».

Фестиваль триватиме до грудня 2014-го. За цей час презентовані фільми зможуть побачити чине в усіх куточках Горохівського краю. Для цього будуть організовані виїзні кіноперегляди.

Мрія директора — нова техніка для перегляду фільмів у 3D, адже про це постійно просить місцева дітвора. Анатолій Яворський каже, що влада обіцяла у цьому питанні допомогти, от він і чекає, коли зможе потішити дітвору об’ємними фільмами.



















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 21 Серпня 2013 18:38
З такими цінами на перегляд,кінотеатр скоро збанкротує і хтось купить свіжо відремонтоване приміщення.
Максим Стефановський до дідо Показати IP 28 Серпня 2013 10:22
Мій дід Стефановський Володимир Павлович зберіг цей кінотеатр після розпаду срср

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus