USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку добудовують собачий притулок. ФОТО

29 Липня 2011 11:45
У Луцьку на вулиці Мамсурова, 9 невдовзі почне працювати притулок для бездомних тварин – там уже зараз в вольєрах волонтери утримують і доглядають близько за сотнею собак.

Голова обласного товариства захисту тварин Дана Новарчук каже, що найближча сесія Луцької міської ради, що відбудеться 17 серпня, повинна передати землю під притулком на баланс КП «Центр дозвілля та відпочинку ім. 900-річчя м.Луцька».

Територія до недавнього часу перебувала на балансі КП «Луцькспецкомунтранс». Тут були склади, розміщувалися смітники.


Новарчук каже, що спочатку будувати притулок повинні були у селі Промінь. Однак, ділянка на Мамсурова, 9 практично не використовувалася та знаходиться у промисловій зоні. Тому прийняли рішення зводити вольєри саме тут.


Хоча, не дивлячись на промислову зону, неподалік є кілька житлових будинків з 32 квартирами. Їх мешканці сусідством з притулком не зовсім задоволені.


«Спочатку жалілися на сморід. Приїхала санстанція смороду не виявила. Потім почали жалітися на те, що собаки бігають. Але ми вже за кілька тижнів повністю огородимо територію і жодний пес вибігти не зможе. Жалілися на гавкіт, але ми збудуємо паркан і чути собак практично не буде. Крім того, вони скавчать лише тоді, коли приходять чужі», - говорить Новарчук.


Нині у притулку разом з цуценятами близько ста собак. Загалом збудований притулок буде розрахований на 150 «пацієнтів». Утримуватимуть тварин тимчасово - відловатимуть, стерилізуватимуть та відпускатимуть.


Стерилізованих собак будуть мітити - одягатимуть червоний нашийник або чіплятимуть до вуха червону кліпсу.


Частина псів залишається жити у притулку назавжди, або ж до того часу як їм не знайдеться господар.


«Деяких собак ми не можемо вернути, тому що люди на них жаліються, бо вони великі і викликають страх. Навіть якщо собака ніяк себе агресивно не поводить. Просто бояться і все! Аби таких псів не вбили чи не покалічили – ми їх залишаємо тут», - каже Новарчук.


У притулку є собаки ,великі за розміром, але дуже налякані. Наприклад, найбільша собака Лола сидить у будці і ніколи не виходить з неї, коли приходять чужі. Грається тільки зрідка з місцевими волонтерами.


Цуценят захисники тварин роздають у добрі руки на Центральному ринку. Приглядіти собі собачку можна також безпосередньо, завітавши до притулку.


Окрім цього практично готовий до запуску новий сайт захисників тварин, де будуть розміщені фотографії бездомних псів, координати притулку.


«Хочу наголосити, що притулок не для домашніх тварин, або цуценят, які народила домашня тварина. Це притулок саме для безпритульних псів», - наголошує Новарчук.


На зведення притулку з міського бюджету виділили 50 тисяч гривень. Окрім того, грошима та матеріалами допомагали благодійники ,а також - директор Луцького зоокуточка Володимир Гончаров.

Очікується, що коли територію передадуть на баланс комунального підприємства, то буде додатково введено на підприємстві чотири штатні посади – два охоронці та два доглядальники за тваринами.


Адже нині притулок функціонує на «голому ентузіазмі». Постійно за ним доглядають лише три людини. Також є ветеринар.


Годують тварин також з власної кишені – один мішок каші йде за три дні. Допомагають і приватні підприємства, наприклад, ПП «Волинські ковбаси», даючи м’ясні вироби.


Дана Новарчук каже, що притулок буде радий будь-якій допомозі. Наприклад, знаючи, що до притулку повинні приїхати депутати, Дана Поварчук попросила їх привезти непотрібні каструлі. Ті ж принесли декілька упаковок собачого корму «Перігрі» та три нові миски.


Урочисто відкрити притулок планують 24 серпня - на День Незалежності.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 69
Лучанин Показати IP 29 Липня 2011 12:05
Маразм. На мило і все
Любитель Собак до Лучанин Показати IP 1 Лютого 2012 08:45
Такому "грязнуля", як Ви, схоже не вистачає не тільки мила, щоб помитися, а й душевного тепла, щоб зігріти хоча б себе самого!
Тарас до Лучанин Показати IP 23 Липня 2014 15:05
На мило тебе і твоїх рідних.
Прикол Показати IP 29 Липня 2011 12:08
"Жалілися на гавкіт, але ми збудуємо паркан і чути собак практично не буде." І що це за такі паркани, що вони звукові хвилі затримують?
Любитель Собак до Прикол Показати IP 1 Лютого 2012 08:57
Собаки "просто так" не гавкають, тільки щоб охороняти господаря, себе, свою територію. Паркан обмежить їх видимість, а, значить, зменшить потребу в захисті. Елеметнарно, Ватсон!
Mirna Показати IP 29 Липня 2011 13:19
молодці!
D Показати IP 29 Липня 2011 13:24
Пдтримую! Молодці! Дайте координати, хочу допомогти матеріально!
лукич Показати IP 29 Липня 2011 13:24
а бомжам притулок слабо соорудить? собачки дороже человеков?
Милосерд до лукич Показати IP 15 Жовтня 2011 16:17
Дороже!
Любитель собак до лукич Показати IP 1 Лютого 2012 09:04
Не путайте "грешное с праведным"! Человек приучил собаку, и он в ответе за нее, тем более, за беспризорную. Она, либо ее родители могли быть домашними, выкинутыми каким-то ... (человек не подходит) индивидумом. БОМЖ-тоже проблема,но он Homo sapiens, и это "иная песня".
А до лукич Показати IP 25 Вересня 2012 22:53
як би не такі люди як ти,то собачкам не прийшлось би продити вулицями,вони не винні,що їх люди викидають.а оці алкоголіки не хай гроші заробляють і не будуть бомжувати,людина може за собою попіклуватись,а тварина нажаль ні.ненавиджу таких безсердечних людей,вас би розтріляти всіх нафіг!!!!
Валя до лукич Показати IP 31 Жовтня 2017 13:56
"сооруді"
Знавець тварин Показати IP 29 Липня 2011 14:39
Чи приймаєте пекінесів і пінчерів карликових? Собачки хочуть доживати своє собаче життя у вас? У вас такі чудові умови!!! Вони люблять відварені сердечка птиці, печінкові паштети і італійський сир Пармезан. Чекаю відповіді.
Алла до Знавець тварин Показати IP 16 Жовтня 2015 21:42
А у Вас є пікінес? Я хочу пікінеса! Давно шукаю!
11 Показати IP 29 Липня 2011 15:16
молодці ))
Анонім Показати IP 29 Липня 2011 15:30
Молодці! Так тримати! На таких людях світ тримається. Взялись за хорошу справу. Успіхів вам!!!
добра Показати IP 29 Липня 2011 15:35
хороша справа - продовжуйте, бо критиків завжди знайдеться, які ніколи в житті доброї справи не вчинили
VSC Показати IP 29 Липня 2011 15:43
Расчетный счет есть? Кастрюль старых не обещаю, а вот деньгами на кашу можно помочь.
розочка Показати IP 29 Липня 2011 16:00
Підтримую, це скільки тре любові і витримки, щоб робити цю справу, а собачата гарнесенькі такі є...
Лучанка Показати IP 29 Липня 2011 16:07
Бомжи-люди,и при желании, всегда можна дати соби раду. А животные живут в нашем мире, а не мы в их...
Лєночка Показати IP 29 Липня 2011 18:01
Великі молодці!!! Успіхів вам!!! Гарнюні песики!!! Це дуже добра справа!!!
Vigilante Показати IP 29 Липня 2011 18:29
В США безпритульну собаку, якій протягом 2 тижнів не знайшли нового хазяїна, присипляють. А в нас стерилізують, і випускають назад на вулицю, для того, щоб вона знову порпалася по сміттєвих баках, мерзла зимою, і кусала людей. Де логіка?
Exaboto до Vigilante Показати IP 31 Липня 2011 03:12
не шукай логіки в нашій дибільній державі.
любитель Собак до Vigilante Показати IP 1 Лютого 2012 09:09
А ви, дійсно вважаєте, що США - це оплот честі і добра? Ніхто так не вміє безкорисливо дружити, як собака! І ви готові таку істоту вбити! Самі?
Л А Д О М И Р Показати IP 29 Липня 2011 19:26
НАЙКРАЩА новина на ВН з моменту створення сайту. Аж за душу взяло.
))) Показати IP 29 Липня 2011 20:00
молодцы! иначе что это за люди, которые даже такую мелочь решить не могут?
Man Показати IP 29 Липня 2011 20:35
Може це і добре,бо люди вже взялися за ІЗОНІАЗИД і собачки помаленьку покидають наш світ.....Надоїло втікати і боятись вийти на вулицю дітям.
Phil до Man Показати IP 30 Липня 2011 00:42
И детей нужно правильно воспитывать - что б не боялись собак а ЛЮБИЛИ. И поверь, я вырос рядом с собаками, не тронут никогда. А Вы как "взрослые" не видите или не хотите видеть когда детвора мучит собак, конечно, словить тебя(например), надавать по ушам, а потом сказать что то ты злой - надо усыпить. А так это демогогия. Наша фирма тоже внесла лепту в постройку. Чего и всем желаю.
Милосерд до Phil Показати IP 15 Жовтня 2011 16:20
БРАВО!
любитель Собак до Man Показати IP 1 Лютого 2012 09:19
Полностью согласен с Phil. Собаки не трогают сових щенков-никогда. Аналогично поступают и с детьми человека. Больно смотреть, когда мамаша с ребенком, увидев дворовую собаку в истерике кричит так, что взрослый человек испугается ее крика. А уж ее ребенок-тем более. Да и собака, простите, тоже боится таких ОРОВ! и реагирует соответственно (защищая себя гавкает и скалит зубы). Давайте начнем с себя, со своих деток. Любовь - это то, что надо нам всем!
Строкер до Man Показати IP 20 Лютого 2013 22:33
Сам його захавай,Колейман зовсім другої думки!.
Mirna Показати IP 29 Липня 2011 22:05
це ми, люди, винні у тому, що собаки на нас нападають. це ми винні, що у луцьку стільки бродячих псів. тому що це ми викидаємо їх на вулиці, а вони плодяться. тому і ми повинні вирішувати цю проблему. зокрема, і таким чином. якщо притулок буде добре функціонувати, то від нього буде величезна користь. але проблему безпритульних псів це повністю не зніме. я вважаю, що відловити треба усіх собак в місті. хіба лишити тих, які живуть у конкретних дворах і не мігрують далеко. важкохворих, заразних і дуже агресивних треба усипляти, а от здорових псів треба вичухувати і роздавати людям. якщо правильно організувати такий процес, тоді буде ефект. мене дуже дивує, чому міські депутати і виконком міськради часто звинувачує товариство захисту тварин у цій проблемі. та не їхня це проблема! та вони люблять тих собак, тому й бігають за ними, лікують і стерилізують! і це тільки плюс! але не вони повинні вирішувати цю проблему! вони просто активісти, які хочуть допомогти, бо обожнюють тих тварин! вирішувати цю проблему повинна міська рада!!! це їхнє завдання знайти вихід!!!
Exaboto до Mirna Показати IP 31 Липня 2011 03:15
міська рада не буде вирішувати цю проблему так як тут особливо грошей не вкрадеш. Це нікому не вигідно. А на людей, як і на собак срати вони хотіли.
Любитель собак до Mirna Показати IP 1 Лютого 2012 09:32
Согласен с Mirna. Бродячьи собаки - это наша вина и надо эту вину искупать, а не рубить мечом. Подскажите: где в Луцке естьместа для выгула собак? Они должны не просто "быть", а быть радом с каждой жилой зоной, чтобы хозяева домашних животных могли водить туда своих питомцев ЕЖЕДНЕВНО! Почему нет наказания людям, взявшим собаку, а потом выкинувшим ее на улицу (мол, трудно, не можем...). Чем думали, когда брали? Не можете - ищите хозяина. А выкинули - ответьте за это. И со всей строгостью. Найти того, кто выкинул щенка на улицу можно, пусть и косвенно. Было бы желание. Одно время с хозяев собак и котов брали символическую плату. Ее надо восстановить, деньги отдавать приюту животных. Возможно, такую плату надо брать со всех жителей города (размер платы может быть разным у хозяев животных и не имеющих животных). Тогда и Приюту будет на ЧТО жить, и Дело сдвинется с мертвой точки. Просто "любить" , на словах, легко...
наташа до Любитель собак Показати IP 30 Березня 2012 04:46
А що робити коли не можна далі тримати собаку вдома, згідна самі винні не правильно виховали, занадто любили, от і вирос домашній тиран, що з ним тепер робити, я згідна комісь платити за утриманння його вналежних умовах, скажіть кому, ще поки не виганаяю терпля, але вже терпець уривається
Думка Показати IP 2 Серпня 2011 11:37
(Mirna 29 липня 22:05 Відповісти це ми, люди, винні у тому, що собаки на нас нападають) І чим це ми винні? Тим що собаки кусають дітей, тим що серуть де попало. Якщо ви беретесь до справи, то доводьте її до кінця. Неодноразово бачив як песики з червоним ошийником, гуртом нападають на людей. Як на мене потрібно робити як в США.
Lao до Думка Показати IP 2 Серпня 2011 19:44
А я одного разу бачила, як діти самі дражнили собак і потім втікали від них на дерева - забавлялись так. Статистика стверджує, що нападають здебільшого домашні собаки які належним чином не виховані. Я погоджуюсь з тим, що так є випадки того, що собаки кусають людей. Але, аргументуючи цим усипляти всіх бродячих собак, це не аргумент. Вони живі створіння, і мають право на існування так само як і ми. Якщо ми надаємо собі право, їх вбивати лише за те, що їм не пощастило знайти хазяїна, чому тоді дивуємось, що вони нас кусають?
любитель Собак до Думка Показати IP 1 Лютого 2012 09:40
І чим це ми винні? (цитата "Думка"). Винні, перш за все в тому, що так є. Ми (люди) викинули їх (або їх батьків) на вулицю. Ми кидаємо в них паками, як тільки побачимо поруч. Ми кричимо "караул" при наближенні собак і лякаємо їх цим. Ми дозволяємо своїм дітям ображати безпритульних тварин. Ось і отримуємо те, що "вкладаємо" - Закон Життя. Пси з червоною стрічкою кидалися на перехожих? Ви впевнені, що це "та сама червона стрічка"? Із притулку? Справа в тому, що стерилізоване тварина практично завжди втрачає агресивність, навпаки, стає боягузливим. Нащо, накнец, бачити в них, в тварин, своїх друзів, а не ворогів! Вони поряд з нами на вулицях не тому, що хочуть нас вкусити, а тому, що все ще вірять нам. Шукають "СВОГО" господаря!
людинка до Думка Показати IP 17 Квітня 2012 18:38
я з вами не походжуюсь.Це дуже жорстоко
innusik Показати IP 8 Серпня 2011 17:26
Винні тільки люди, які беруть цуценят, а потім дізнавшись, коли вони підростуть, що це дівчинка,викидають на вулицю; коли дітки награються, їм набридає, також на вулицю. Є такий вислів "мы в ответе за тех, кого приручили", якби кожна людина дотримувалась цього, на вулиці не було б стільки бездомних тварин.
ЛисЛис Показати IP 10 Серпня 2011 20:15
кстати сайт приюта уже работает. присмотреть себе пушистого друга и оказать помощь бездомным животным можно здесь 4lapi.at.ua
свєта Показати IP 12 Жовтня 2011 16:15
Мені 14, це дуже класно що такий притулок існує!!!!! мені немає де діти своїх... 4-ох цуциків, вони такі симпатичні чорно-білі... :) але уви в сім'ї не вистачає коштів на утримання 4-ох цуциків і собаку...вони живуть на вулиці біля будинку... Я дуже засмутилася коли взнала що "домашніх" собак не приймають... Хоча це й правильно бо таких собак багато...може когось зацікавили мої песикі,хоча навряд чи:( то, пишіть сюди...
Милосерд Показати IP 15 Жовтня 2011 16:19
Як добратись до притулку?
іра Показати IP 22 Жовтня 2011 13:20
ви молодці так тримати!!!!!я як дивлюся на тих собаченят мені аж плакати хочеться....які ж вони самотні!!кожен із них хоче сімю!!хто не байдужий давайту допоможемо цим льдям які власними силами утримують цей притулок,хто чим зможе.Бо від нашої "власті" вони нічого не дочекаються!!!!!
людина Показати IP 27 Грудня 2011 22:17
песики дуже милі. як доїхати до притулку???
Инна Показати IP 9 Січня 2012 13:32
Здоровя Вам, хто побудував цей притулок і працює там!!!Респект і уважуха!!!)))
Валентина Показати IP 31 Січня 2012 20:09
Шановні працівники притулку!!! Щиро зичимо Вам здоров'я. Моя сім'я любить тварин і допомагаємо вижити бездомним собачкам, які живуть на дачах. Взимку їм тяжко вижити без житла і харчів. Візьміть будь -ласка в притулок троє маленьких цуценят- два собачки і одна дівчинка, їх мама померла два дні тому, вони залишились самі. А в нас на дачі тільки земельна ділянка, немає навіть де їх поселити. Відгукніться добрі люди! Може треба комусь маленькі собачки. Їм десь місяців два.
Олена Показати IP 9 Березня 2012 09:22
Шановні! Допоможіть! Ще літом в районі дач на Діброві (Струмівка) пропала собака породи лайка світлого окрасу. Наша сімья дуже сумуе за ним. Йому вже 10 років. кт 0668448793
Ольга. Показати IP 27 Травня 2012 08:46
Да відстрілювати потрібно бездомних собак і котів, їх розвелось дуже багато, і я завжди переживаю , щоб вони не вкусили моїх діток. Держава, будь-ласка, відстріляйте котів і собак, не слухайте цих ідіотів, немає їм чим занятись.
РАФАЕЛЬ до Ольга. Показати IP 17 Листопада 2012 18:10
ОЛЬГА НЕЗАБУВАЙ ЩО Є ЩЕ БОЖИЙ СУД БОГ НАКАЗАВ ДОПОМАГАТИ СЛАБШИМ СОБАЧКА Й КОТИК ВИПРОСИЛИ КУСОЧОК ХЛІБА ДЛЯ ЛЮДЕЙ І ТРЕБА ОХОРОНЯТИ А НЕ ВБИВАТИ.
Строкер до Ольга. Показати IP 20 Лютого 2013 22:27
Підтримую на всі 100%!
Строкер до Ольга. Показати IP 20 Лютого 2013 22:30
Може бути і таке,що при відстрілі попадуть в твою дитину,потім будеш башкою думати,Овца.
наталія Показати IP 27 Травня 2012 18:34
От через таких як ви, ми завжди будемо на останьому місці. Дуже сумно!
АЛЬОНА Показати IP 4 Червня 2012 15:16
ОЛЬГА, ЗА ВАШІ СЛОВАВИ ЗПОВНА БУДЕТЕ НАКАЗАНІ!!!!! а ЛЮДИ ЯКІ ДОПОМАГАЮТЬ ЇМ ВОЗДАСЦЯ! мОЛОДЦ ВПЕРЕД НЕ ЗВАЖАЙТЕ НА ДУРНИХ ЛЮДЕЙ........
молодець Показати IP 4 Липня 2012 14:15
ну їх на фіг тих собак
Аня Показати IP 14 Липня 2012 14:10
а скільки коштують собачки???
Аня Показати IP 14 Липня 2012 14:17
Люди які роблять притулкі ля собак молодці , вони дають другий шанс собакам!!! а ольга яка написала шо боїться за дітей ,що їх покусають собаки , якщо ви Ольга так боїтесь за дітей то вибачьте НАФІГА пускати дітей без дорослих на вулицю??? не можете за дітьми слідкувати то собакі в цьому не винні ,і вам повинно бути соромно за ці Дурні слова!!! вам за них відповідати!!!
анна Показати IP 12 Серпня 2012 19:39
заберите двох щенков по улице Братковского.Жалко т. 0955764746. Зарание спасибо
Анна Показати IP 12 Серпня 2012 19:45
напишите свои телефоны. Что бы звонить.
Елена. Кузбасс Показати IP 30 Серпня 2012 11:56
Это здорово ,что есть неравнодушные люди,творящие добро для животных и делают это добровольно от чистьго сердца
Аня Показати IP 18 Вересня 2012 20:01
В мене серце заспокоїлось , що є на світі такі люди
Аня Показати IP 3 Листопада 2012 08:37
Оце через таких дибилив як ти що тут ще набераються наглости писати,тварини и страждають,з них знущаються саме таки як оцей "МОЛОДЕЦЬ", "ЛУЧАНИН" и такаих ще багато,особливо б я для таких виридкив повернулаб смертну кару,тварина набагато краще людини! А ви молодци що допомагаете тваринкам,дякую дуже що таки люди ще залишилися))))))
Юля Показати IP 6 Січня 2013 15:27
А де точніше можна знайти цей притулок,яким транспортом можна їхати,тому що хочемо завітати до вас за маленьким другом... )))
Юля Показати IP 6 Січня 2013 15:37
Олександр Показати IP 18 Лютого 2013 20:56
Шановні любителі "друзів наших менших", можливо хтось бажає взяти собі СТАФА(сучка)9 років. Без шкідливих звичок. Кум віддає безкоштовно і згоден допомагати фінансово, проблема в тому,що народилась друга дитина і дома просто не можливо тримати ще й собаку. Якщо когось зацікавило дзвоніть 0956524138
ната Показати IP 29 Березня 2013 23:01
не приют а концлагер
люблю собак Показати IP 28 Червня 2013 19:03
молодці що будують
Валерій Показати IP 28 Жовтня 2014 15:42
Хто має породистого цуцика дзвоніть 0961906526!!!)
олена Показати IP 22 Січня 2016 11:59
можна будь ласка номера з притулку луцького

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus