USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Новорічну ніч Путін і Мєдвєдєв співали комічні куплети. ВІДЕО

2 Січня 2010 11:34
 
У Росії знову почали обережно жартувати над Путіним та Мєдвєдєвим.
У Росії після довгої перерви знову почали жартувати над першими особами держави, але цього разу це роблять набагато обережніше, ніж раніше.
«Перший канал» у новорічному ефірі показав комп\'ютерний мультфільм, персонажами якого стали показані в карикатурному вигляді президент Мєдвєдєв і прем\'єр-міністр Путін, дивується американська газета.
Десять років тому творці сатиричної програми «Ляльки», яка висміювала російських політиків, змушені були позбутися ляльки Путіна. У ток-шоу «Реальна політика» його завжди показували на карикатурах без обличчя. Тому мультфільм, що вийшов на головному державному телеканалі, став певною мірою одкровенням. Ще більше здивував директор каналу Костянтин Ернст, коли пообіцяв, що Путін і Мєдвєдєв стануть персонажами гумористичної програми «Мульт особистості».
Над першими особами держави в останні роки намагалися не жартувати зі страху, але нічого жахливого не станеться, якщо вони знову будуть з\'являтися на телебаченні в комічному вигляді, упевнений політолог Гліб Павловський. У будь-якому випадку, ставлення до президента і прем\'єра не зміниться за одну ніч, вважає Павловський: в Росії до цих пір вважають, що президент стоїть вище за будь-яку критику – пише ТСН.
Костянтин Ернст зазначив, що його співробітників не змушують консультуватися з Кремлем з приводу сміливих мультфільмів, але все-таки «доводиться бути обережними».
«Не можна робити чогось образливого, - пояснив Ернст. - Президент і прем\'єр-міністр ... представляють свою роботу. Коли ви ображаєте когось із них, ви відразу ображаєте багато речей. У будь-якому випадку, наші сценаристи не мають наміру їх ображати».
Російські опозиціонери, проте, не вірять, що на телебачення знову повернеться їдкий політичний гумор. «Мульт особистості» - це не справжня сатира, стверджує Віктор Шендерович, сценарист опальної програми «Ляльки». «Це імітація, а імітація сатири може бути навіть гіршою, ніж її відсутність», - пояснює Шендерович.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus