USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі кавеенщики - у Вищій українській лізі! ІНТЕРВ’Ю

23 Грудня 2013 08:17
У Вищій українській лізі КВН презентуватиме Волинь команда «Замок Любарта» - збірна Луцька, що виступає за підтримки благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів капітан команди Назар Пащук. Нещодавно команда повернулася з Сочі, де брала участь у Кубку чемпіонів ліг МС КВН у рамках міжнародного фестивалю «КиВиН – 2014».

Які враження лишилися у вас від виступу у Сочі та з яким результатом ви повернулися?

У Сочі на фестиваль «КиВиН» мріє потрапити кожен кавеенщик, який почав трішки серйознішу гру в КВН за межами обласних ліг, які називаються у нас всеукраїнськими. Ті, хто спробував себе в офіційних лігах, обов’язково хочуть потрапити в Сочі, тому що це - дорога далі.

Завдяки благодійному фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» ми все ж таки змогли стати першою командою на Волині, яка взяла участь у цьому фестивалі (це був 25-й міжнародний зимовий фестиваль «КиВиН – 2014»). Ми не брали участі у простих оглядових днях усіх команд першого туру, тому що ми - чемпіони Першої української ліги (стали першою командою з Волині, яка виграла офіційну лігу). Ми брали участь у Кубку чемпіонів всіх офіційних ліг КВН. З нами грали 22 команди, загалом у фестивалі брали участь понад 400 команд. Згідно з результатами кубку, на жаль, переможцями ми не стали, хоча, для першого разу, це було і нереально, перш за все, для україномовної команди, яка намагалася працювати російською, тому що нас не зрозуміли б. Вихідну пісню ми заспівали українською, нам це дозволили. По закінченню фестивалю ми у списку телевізійних ліг у пункті Вища українська ліга прочитали свою назву, отже ми заслужили на такий щабель.



Які жарти ви готували для виступу у Сочі?

Нам було важко виступати, тому що учасники Кубку чемпіонів більше жартують зі свого архіву, з того, що вони ставили протягом сезону, показують краще з кращого. Це передивляється інший редактор, не той, який працював з тобою, і йому не зовсім зрозуміло, що ж для тебе було найкращим, що найкраще сприймали у тій самій Одесі, де ми грали. Редактор з Росії, на жаль, не може зрозуміти до кінця українську команду, особливо, ту, яка спілкується українською. Жартували багато про що, ми використали лише архів, тому що не дозволяли ставити нічого іншого. У залі сиділи самі кавеенщики, тому найкраще жартувати «по внутряку», тобто про кавеенщиків, про те, що робиться всередині нашого кола і про те, що їм усім наболіло чи просто приємно згадати. Звичайно, це заходить найкраще на зал, тому що кавеенщика будь-яким жартом дуже важко здивувати.

Чи хвилювалися ви перед виступом?

Неочікувано для нас, ні. Купа чемпіонів, багато телевізійників, багато команд КВН вищих ліг, яких ми прекрасно знаємо та, можна сказати, трішки рівняємося на них, але чомусь страшно не було. Хвилювалися лише за те, щоб зайти на зал, але це хвилювання не викликало у нас сумніву у тому, що все вдасться. Все вдалося, ми зробили усе, як потрібно, результат про це свідчить.



Чи спілкувалися ви у Сочі з кавеенщиками з інших регіонів та країн?

Спілкувалися багато з ким, оскільки я навіть не можу перелічити, скільки країн було представлено у цьому міжнародному фестивалі. Ще за часів нашої гри у Першій українській лізі в Одесі ми набули там друзів, не всі з яких з України, а з Ізраїлю, Росії і т.д. До речі, з Першої української ще п’ять команд, окрім нас, будуть нашими суперниками у Вищій українській лізі, а це значить, якщо ми перемогли їх там, то зможемо перемогти і у Вищій лізі (сміється). З 19 березня стартує Вища українська ліга, 19-21 березня відбуватиметься 1/8 ліги, це для нас буде найбільший зал, у якому ми грали в житті, адже це зал НАУ у Києві на 2400 місць. До кінця сподіваємося на телевізійну зйомку, що Олександр Васильович домовиться з нашими телеканалами і Вищу українську лігу будуть знімати. Якщо ні, будемо сподіватися хоча б на онлайн-трансляцію на ютубі, як це було під час фіналу цієї ліги минулого року. Також ми обов’язково збиратимемо групу підтримки, сподіваємося, що з Луцька виїжджатимуть автобуси з нашою підтримкою, будуть дуже гарні пропозиції для глядачів, за невелику суму можна буде з’їздити до Києва, подивитися гарний КВН та повернутися.

Яка команда викликала у Вас найбільше вражень під час виступів у Сочі?

У Кубку чемпіонів ми не надто дивилися виступи інших, тому що думали, перш за все, про свій виступ. Є українська команда «Днепр», цього року вони посіли друге місце у Вищій лізі КВН. В Сочі вони робили свій завершальний виступ для кавеннщиків після завершення першого туру. Це був фурор, насправді, хлопці розірвали залу мільйон разів, зал встав, коли вони казали свої прощальні слова. З України, окрім них, лишилися лише Одеські Манси, які грають у Вищій лізі. «Днепр» протягом п’яти років грав у Вищій лізі в Маслякова, дуже полюбився залу, глядачам було приємно, що Україну підтримують абсолютно всі країни і, коли така команда йде, зала встає.



Завдяки чому плануєте здобути перемогу у Вищій українській лізі у наступному році?

Однозначно, завдяки колориту, якого у нас, слава Богу, вистачає. За рахунок колориту ми перемогли в Одесі, хоча ми будемо ламати стереотип нашої команди, адже плануємо піти далі після Вищої української ліги. Є ще Прем’єр-ліга, Вища ліга КВН, приємно про це мріяти. Ще вісім місяців тому, коли народилася команда, я навіть не думав, що буду чемпіоном першої української ліги та виступатиму в Сочі, тому, на мою думку, все реально. Після ВУЛу, під час наступного зимового фестивалю, ми однозначно будемо намагатися пробиватися на ще вищі планки. В нас дуже хороший західноукраїнський колорит, який ми не повністю розкриваємо. Візуально ми не настільки нагадуємо колоритних хлопців, а в мініатюрах воно дуже сильно відображається та гарно сприймається таким глядачем, як в Одесі, думаю, він не надто відрізняється від глядача у Києві. Величезний плюс нашої команди - в тому, що у нас присутні багато хороших акторів, авторів і людей, які нам допомагають. Згідно з результатами першої української ліги на стадії 1/8 кращу актрису взяла дівчина Віка з нашої команди, а в фіналі кращого актора взяв хлопець з нашої команди Міша, тобто у цьому плані проблем у нас не буде. Головне, не зробити собі перевантаження мозку і не створити самому собі проблеми.

Ви спільно вигадуєте жарти у вашій команді, чи є один «мозковий центр»?

На жаль, одного центру немає, оскільки команда трішечки розсіяна. Ми представляємо місто Луцьк, і хоч не всі у команді лучани, але кожна людина з нашої команди якось пов’язана з містом чи хоча б областю. Волинських учасників доволі багато, але є і двоє легіонерів з Білорусі. Це зроблено для того, щоб Луцьк міг добре представляти себе, а не просто, щоб у команді були самі лучани, але їм не все вдавалося б. Наприклад, у луцькій «Волині» не тільки лучани грають (сміється). Пишуть у нас практично всі в команді, і помаленьку ми почали працювати зі старшими колегами, які нам трохи допомагають, тому що редактори в простих лігах дуже сильно відрізняються від ліг АМИК і матеріалу потрібно писати в багато разів більше, ніж для сезону у простій лізі. Скажімо, у простих лігах з візитки вирізається максимум дві мініатюри, в Одесі ми показували і 50 мініатюр, з яких лишали 5-7. В цьому полягає кайф АМИКу, робота команди, а не просто приїхати, зіграти та поїхати. Також не лише за кордоном, а й у деяких регіонах України багато хто не знає, де розташована Волинь. Ми намагатимемося виправляти цю ситуацію, а то якось образливо.



Довідково. Команда «Замок Любарта» - збірна Луцька існує лише 8 місяців, її створили за ініціативи Назара Пащука та за підтримки благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Протягом восьми місяців існування команда зіграла у шести лігах, з них перемогла у Першій українській лізі, стала срібним призером Подільської ліги. У лютому відбудуться ще два фінали – Луцької та Полтавської ліги. Команда зіграла у Кубку чемпіонів ліг МС КВН у місті Сочі, пройшла у Вищу українську лігу, ставши першою командою з Волині, яка поїхала в Сочі. Таким чином, протягом восьми місяців команді вдалося зробити те, що не вдавалося жодній команді КВН з Волині за всю історію КВНу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Саша Показати IP 23 Грудня 2013 11:36
Луцьк в Вищій лізі КВН України ..... блін молодці дійсно крутий результат
Андрей Рыбак Показати IP 25 Грудня 2013 22:10
Молодцы! Очень забавное интервью) "Мы хотели зайти на зал и для этого шутили. А шутим мы для того что б зайти на зал. Мы шутили в Одессе и будем шутить в Киеве и надеемся зайти на зал")

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus