USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині створили нову ГО, яка захищатиме суддів

24 Лютого 2017 16:20
В області зареєстрували нову громадську організацію «Ветерани судових органів Волинської області». Її учасники – це судді-ветерани, які головною метою своєї роботи називають захист колег та підвищення авторитету судової влади.

Про це йшлося під час підведення підсумків роботи місцевими загальними та Апеляційним судом Волинської області у 2016 році за адресою вулиця Червоного Хреста, 10 у місті Луцьку.

Зауважимо, що торік четверть волинських суддів пішли у відставку. Втім, спокійного відпочинку вони не хочуть, тому об’єдналися в громадську організацію. Для чого це зробили, розповідає її учасник Оксана Завидовська–Марчук.

«Торік багато суддів покинули роботу, тому вирішили створити ветеранську організацію, її очолює Олександр Фідря, я є заступником. Ми хочемо працювати задля становлення правового суспільства і підвищення авторитету суду. Наша думка ветеранів така, що ми не лишаємося осторонь судової волинської влади. Ми намагатимемося своєю працею підвищити авторитет судової влади, щоб зміцнити довіру до наших суддів. А якщо буде бажання в когось із крутих бізнесменів, то ми не відмовимося від спонсорської допомоги.

Офіційно вже зареєстровані в нашій організації 24 ветерани», - розповіла Завидовська-Марчук.

Голова Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк зауважив, що це перша подібна організація в Україні й з інших регіонів цікавляться нею на Волині, аби запозичити досвід. Також Філюк урочисто вручив пані Оксані документ щодо присвоєння їй звання «Заслужений юрист України».

Зауважимо, що відповідно до Статуту громадської організації, її члени мають право:

- представляти і захищати законні права та інтереси ветеранів судових органів Волині, які є членами організації, у державних і громадських організаціях та органах місцевого самоврядування;

- сприяти членам організації у залучені їх до суспільно-активного життя, шляхом залучення охочих до суспільно-корисної праці, громадської діяльності тощо;

- сприяти розробці та оприлюдненню пропозицій щодо розвитку громадянського суспільства в Україні;

- співпрацювати з державними органами, органами місцевого самоврядування і громадськими організаціями Волинської області щодо сприяння реалізації державних програм, спрямованих на зміцнення демократії в Україні, забезпечення дії верховенства права та дотримання прав та свобод громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Петро Показати IP 24 Лютого 2017 16:34
Необхідно створити громадську організацію, яка захищатиме народ від суддів!!! Це в теперішній час судді найбільш корумпована каста, яка народ має за бидло!!!
Ха ха до Петро Показати IP 24 Лютого 2017 17:14
Завидовська буде піднімати статус Лівандовської
П С Показати IP 24 Лютого 2017 16:50
Громадська організація буде піднімати авторитет суддів? Ха-ха-ха. Авторитет суддів нижче плінтуса і ніхто , крім нових і порядних його не підніме. Ця структурка створена щоб зберегти на посадах всю шлоібень, яка звикла не вирішувати справи, а рішати за певні суми (згідно прейскуранті) . Хоча в судовій системі Волині є чимало порядних і розумних суддів, особливо в районах.
ХР маржов Показати IP 24 Лютого 2017 16:51
ГО "Ветеран мафії"
АК 47 Показати IP 24 Лютого 2017 17:01
Ну цирк та й годі! "Бей,воруй.е...и гусей" давай жги ішшо ,"правова держава"....)))
знаю Показати IP 24 Лютого 2017 17:08
перший хабарник фылюк!!!Ё!!!!!
БМП Показати IP 24 Лютого 2017 17:10
ГО то це ГАВ*О.
Адвокат Показати IP 24 Лютого 2017 17:15
Головою об'єднання мала б бути Зенона. Тут допущено велику помилку пане Петре.
Уважний читач Показати IP 24 Лютого 2017 17:31
І що, з інших областей цікавляться, щоб запозичити " досвід " ? А звідки ж вони взнали, як тільки сьогодні оприлюднили інформацію? Совок і є совок. І для кого брехати? Хіба самому собі.
Активіст Показати IP 24 Лютого 2017 17:34
Це потрібна справа. Всі будуть під контролем і на пенсії.
Анатоль_ Показати IP 24 Лютого 2017 17:57
Хабарники також люди!
Дредд Показати IP 24 Лютого 2017 18:23
Старих пердунів злодіїв=суддів відправили на пенсію в 40 тис грн. в місяць, але їм цього мало, і вони ще хочуть трошки порулити.
ого Показати IP 24 Лютого 2017 18:27
це що - пан філюк "сокіл"? судячи з його "справ" він "орел"....
Анонім Показати IP 24 Лютого 2017 19:18
і як це вони збираються піднімати престиж суддів ? плінтус закопають ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus