USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Нововолинську ніде займатися особливим дітям

27 Жовтня 2016 13:12
У Нововолинську батьки особливих дітей два роки шукають приміщення для занять. Аби розвивати малечу з ДЦП, синдромом Дауна, аутизмом та епілепсією, необхідна щоденна тяжка робота фахівців і батьків. Два роки тому батьки об’єдналися у громадську організацію, нині тут понад 30 діток.

Батьки самотужки оплачують витратні матеріали, шукають спонсорів. Охочих долучитися до занять стає все більше, однак свого приміщення дітлахи так і не мають. А в кімнатці, де займаються нині холодно й тісно. Єдине, що попросили у чиновників – підшукати їм вільне приміщення. Та в цілому Нововолинську такого не знайшлося, - йдеться в сюжеті каналу ICTV про що повідомляє Нововолинський інформаційний портал.

"Вчора Сторонський знов говорив про 50 000 гривень, які нам виділив. Наша організація не отримувала таких грошей. За час існування ніхто з представників влади не відвідав нашого приміщення в ТНЕУ. від них ми отримали в подарунок 2 конструктори, сопілки, барабан і декілька пакетів з канцтоварами в подарунок для дітей. Зараз до дня іменинника вони нам готують якісь подарунки. Прозвітуюсь згодом. Але все це в купі далеко не 50 000гривень", - розповідає голова ГО "Світ для дітей" Олена Токарєва.

З її слів, якщо вашій дитині поставили діагноз (на жаль), і вам потрібний інтенсивний курс реабілітації з цілою низкою спеціалістів, пропонується: «Звертаєтесь в міську ПМПК, де вас записують до журналу, запропонують одноразову консультацію психолога, а далі скажуть: "Шукайте собі спеціалістів". З реабілітологом у нас все гаразд, батьки знають. Логопед вам буде коштувати приблизно 150 гривень на тиждень (якщо ви знайдете, хто захоче з вашою дитиною займатись), заняття індивідуальні, тому комунікацій з іншими дітьми не передбачно.

Дошкільні заклади для вас закриті. Якщо пощастить, потрапите в дошкільну групу при 9 школі. Лікарів, шукайте самі... спеціалістів, шукайте самі.. А взагалі — при представниках освіти, та міської влади батьки особливих діток прийняли такі умови. Я мріяла і мрію ще про цивілізовану систему роботи з особливими дітьми. Але доки наша влада буде нашою владою і доки в освітян не прокинеться елементарне почуття доброти і милосердя та професійна гідність, і доки батьки перестануть боятись і почнуть боротись за своїх дітей, нічого не зміниться. Ніхто від біди не застрахований," - говорить Олена Токарєва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вчитель Показати IP 27 Жовтня 2016 14:54
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus