USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині одну й ту ж особу одночасно включили до двох виборчкомів

19 Вересня 2017 07:00
У Волинській області одну і ту ж особу включили до складу Любешівської районної та Любешівської селищної виборчих комісій.

Відповідний факт зафіксували представники Громадянської мережі ОПОРА, отримавши постанову районної ТВК «Про формування Любешівської селищної виборчої комісії» від 15 вересня 2017 р.

Так, Любешівська районна ТВК прийняла рішення призначити головою однойменної селищної ТВК свою керівницю Тетяну Колесник за поданням місцевої організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Сама Тетяна Колесник під час засідання, на якому її призначали головою селищної ТВК, була відсутньою, постанову районної комісії підписала секретар Неля Качинська («Опозиційний блок»).

Голова Любешівської районної виборчої комісії Тетяна Колесник у коментарі спостерігачам ОПОРИ зазначила, що подала до партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» особисту заяву з проханням звільнити її з посади голови районної ТВК та виключити зі складу комісії. У той же день, 15 вересня, відбувалось засідання Центральної виборчої комісії, на якому, за словами голови ТВК, її повинні були виключити зі складу районної комісії. У такому разі вона могла б зайняти посаду голови селищної ТВК.

Взяти коментар у представників Любешівської районної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» з приводу ситуації не вдалось.

Прецедент, що виник, Любешівська районна виборча комісія вирішила наступного дня. 16 вересня комісія зібралась на ще одне засідання і прийняла Постанову «Про внесення змін до складу Любешівської селищної виборчої комісії, що здійснюватиме підготовку та проведення перших виборів депутатів селищної об’єднаної територіальної громади

і селищного голови 29 жовтня 2017 року», відповідно до якої виключила зі складу Любешівської селищної ТВК Тетяну Колесник. Натомість головою новоствореної комісії було призначено іншу представницю партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Світлану Шибайко.

Нагадаємо, що відповідно до частини 2 статті 21 Закону України «Про місцеві вибори» громадянин України може одночасно входити до складу лише однієї виборчої комісії, що здійснює підготовку та проведення місцевих виборів чи будь-яких інших виборів, або комісії з референдуму, якщо процес зазначених виборів чи референдуму проводиться одночасно з процесом відповідних місцевих виборів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 19 Вересня 2017 08:48
В нас за це охєндовські ордени і мамонтів отримують, та продовжують виконувати функції "нєзамєнімих" по закінченні повноважень.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus