USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині зламали плани земельних махінаторів

18 Червня 2014 22:41
Запобігти реалізації схеми привласнення землі з метою її подальшого перепродажу вдалося депутатам Володимир-Волинської міської ради під час сесійного засідання 18 червня 2014 року. Про це повідомили прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Так, директор КМЦ «Метелик» Андрій Хиць, власником якого є скандальний депутат Володимир-Волинської міськради Руслан Мороз, намагався отримати у власність земельну ділянку, порушуючи норми законодавства.

Незаконність отримання дозволу на розробку технічної документації, яка б дозволила в подальшому приватизувати привабливу земельну ділянку площею 1000 метрів квадратних, виявив депутат Володимир-Волинської міської ради Сергій Коба.

«Сьогодні жителі міста не можуть отримати безкоштовно земельні ділянки, які масово отримують особливо наближені до місцевої влади особи. Більше того, це проста схема «дерибану землі», яка дозволяє відносно законним методом отримувати у власність землю з метою подальшого її перепродажу. Так, директор КМЦ «Метелик», власником якого є скандальний депутат Руслан Мороз, Андрій Хиць хотів отримати у приватну власність земельну ділянку, не розпочавши на ній жодних будівельних робіт. Я не один раз звертався з вимогою, щоб подібні питання не приймалися пакетом, а розглядалися відкрито на сесії. На що міський голова Петро Саганюк в категоричній формі не давав згоди, аргументуючи, що на сайті міської ради є вся інформація», - прокоментував ситуацію Сергій Коба.

Після бурхливого обговорення земельних питань з’ясувалося, що у цьому ж проекті рішення сесії є ще й питання про аналогічне надання дозволу на приватизацію ділянки без розпочатого там будівництва представнику «Технічного бюро кадастру» Віктору Якубському.

В підсумку ці питання були виключені з порядку денного, а по після закінчення сесії кілька депутатів міськради оглянули земельну ділянку по вулиці Лотоцького, 54, яку намагався отримати у власність Андрій Хиць, і не виявили на ній ознак розпочатого будівництва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 19 Червня 2014 00:04
А як же дерибанщики землі в Луцьку? Гриборенко, Грибок, Пустоцвітний і "Батьківщина", вже наситилися?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus