USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

30-40 відсотків крісел у Кабміні вже вакантні, – політолог

19 Серпня 2017 05:23
У Кабміні є вакантними і перебувають на етапі звільнення близько 30-40% крісел. Їх можуть зайняти представники Володимира Гройсмана, Юрія Луценка або ж Президента.

Про це на телеканалі ZIK сказав політолог Руслан Бортник.

«Вакантними є позиції у Фонді державного майна, Державній фіскальній службі, Міністерстві аграрної політики і продовольства, Міністерстві інформаційної політики тощо. Також хитаються крісла під Насаликом і Данилюком. Заявляли про свої майбутні відставки Гонтарева та Вовк. До того ж, фактично, вільним є місце міністра охорони здоров’я. Тому, я вважаю, що осінню-зимою уряд оновиться десь на 40%», – поділився експерт.

Новий уряд, на думку політолога, буде йти з владою аж до самих виборів.

«З одного боку, Гройсман буде просувати своїх людей, з іншого – Луценко тягтиме ковдру на себе. Й, безумовно, є третій гравець – Президент, який є ключовою персоною. Тобто ми бачимо різні групи впливу. Характерний приклад їхнього протистояння – події навколо Данилюка. Він є креатурою Президента. Комітет з митної політики, який очолює представник БПП, писав лист до Гройсмана з проханням «викликати на килим» міністра і, можливо, його звільнити. Тобто є протистояння в середині системи», – зауважив Руслан Бортник.

Володимир Гройсман часто діє ситуативно щодо до інших гравців, підкреслив експерт.

«Гройсман діє ситуативно. У конфлікті за участі Бальчуна та Омеляна прем’єр-міністр підтримав першого. Він вчинив так всупереч міністрам, які були до нього. В ситуації з Данилюком, я вважаю, що Гройсман може його підтримати, щоб ослабити інші групи впливу. Адже прем’єр-міністр прийшов в уряд, грубо кажучи, без повноважень і з дуже обмеженою командою. Зараз він намагається отримати реальні інструменти впливу», – додав Руслан Бортник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus