USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Голоси виборців намагаються купити за бюджетні гроші, – Аваков

12 Березня 2019 08:14
Виборчі голоси громадян України намагаються купити за бюджетні кошти через державні соціальні програми.

Про це заявив в ефірі телеканалу ICTV міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає Радіо Свобода.

«Один зі штабів провладної команди наймає агітаторів, ті вибирають сто чоловік, як правило, найбідніших, йдуть до них у квартири і запитують, чи готові вони підтримати кандидата і, якщо так, то пропонують допомогу. Зі ста чоловік 30 говорить «так, ми готові». Цих людей записують, йдуть до райради або соцзабезпечення зі списком і кажуть керівнику райради, меру виділити цим людям по тисячі гривень, використовуючи кошти програми «Турбота», закладеної в бюджеті», – розповів Аваков, додавши, що такий факт зафіксований у Василькові Київської області.

Говорячи про конкретне кримінальне провадження по ситуації у Василькові, міністр уточнив, що слідче управління нацполіціі направляє повістки 2 тисячам осіб, які опинилися всередині даної схеми в якості покупця, того, кого купують, або посередника.

За словами Авакова, найбільше фактів підкупу такого характеру зафіксовано, крім Київщини, також у столиці, в Одесі та області і на Харківщині.

У поліції напередодні заявили, що з початку передвиборчої кампанії зареєстрували 2786 заяв і повідомлень про правопорушення, які пов’язані з виборами.

Президентські вибори в Україні відбудуться 31 березня. Другий тур, у разі необхідності, запланований на 21 квітня.

Як розповідав раніше Арсен Аваков, незаконна схема агітації на українських виборах – так звана «сітка», яка фактично є купівлею голосів виборців – може складатися майже з 200 тисяч агітаторів та охоплювати від 700 тисяч до шести мільйонів виборців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Йовик С.С. Показати IP 12 Березня 2019 08:40
Хочу узнати адресу по якій можна дорого продати свій голос ...??? Не вистачає грошей на оплату комуналки !!!))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus