USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Австрійці таки будуватимуть завод на Волині

4 Червня 2013 17:23
Австрійська компанія «AVE Group» має намір організувати на Волині переробку та утилізацію твердих побутових відходів, - інформують у прес-службі Волинської ОДА.

Сьогодні, 4-ого червня, керівники австрійської компанії «AVE Group» зустрілися із головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком, його заступником Едуардом Стоєвим та Луцьким міським головою Миколою Романюком. Під час розмови топ-менеджери «AVE Group» повідомили про наміри відкрити в області своє представництво та розпочати діяльність зі збору, переробки та утилізації твердих побутових відходів.

«Ми з 2005 року працюємо в Україні, починали із райцентру в Закарпатській області, потому налагодили роботу на Івано-Франківщині, у Львові та Ужгороді. У нас є чітке бачення бізнесу і компанія хоче працювати в Західній Україні», - повідомив керівник «AVE Group» Гельмут Бургер.

Він також звернув увагу, що компанія впроваджує європейську систему поводження з побутовими відходами, застосовуючи сучасні технології та техніку на зборі сміття та у його переробці.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук насамперед подякував австрійським потенційним інвесторам за їх наміри розгорнути діяльність на Волині та особливо підкреслив, що прозорому чесному бізнесу в області – максимальне сприяння та «зелене світло». «Ваші пропозиції нас зацікавили в контексті збільшення відсотка твердих відходів, які перероблятимуться, а отже – об’єми захороненого сміття мінімізуватимуться. Це вагома перевага – менша шкода екології краю», - наголосив Борис Клімчук.

Разом з тим, голова облдержадміністрації запропонував представникам «AVE Group» звернути увагу на ще кілька перспективних напрямків діяльності: збір і вивезення побутового сміття із зони Шацьких озер, утилізацію медичного біологічного матеріалу та одноразового медичного інструментарію. «Щодо Шацьких озер, то щодня в гарячий сезон їх відвідує до 30 тисяч людей, тому об’єми роботи будуть чималі», - зазначив Борис Клімчук.

Сторони домовились щодо розробки концепції майбутньої діяльності «AVE Group» на Волині. Подальша співпраця буде розвиватися уже згідно вищезазначеного документу. Разом з тим, керівник «AVE Group» Гельмут Бургер підкреслив, що компанія дуже зацікавлена у тому, аби якнайшвидше розпочати діяльність в нашій області, бо бачить тут перспективи розвитку.

Представники «AVE Group» в рамках візиту також побували на полігоні твердих відходів у селі Брище Луцького району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
РЕКС Показати IP 4 Червня 2013 19:52
Щось дуже акцент на Шацьк робиться! Цікаво в скільки обійдеться вивіз сміття для жителів славного району.
Всезнайко Показати IP 5 Червня 2013 08:18
А куди йде екологічний збір?????
Метеоспостереження Показати IP 5 Червня 2013 08:43
Екологічний збір зникає, коли область покидає Клімчук, коли Клімчук з'являється то з'являється знову і екологічний збір.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus