USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Авторитетного волинського адвоката можуть покарати за його запит

23 Квітня 2013 17:53
Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Закарпатської області порушила дисциплінарне провадження щодо волинського адвоката, члена Вищої ради юстиції Сергія Сафулька за порушення Правил адвокатської етики.
Про це повідомляє «Закарпаття онлайн» із посиланням на «Закон і Бізнес».
Як повідомили у дисциплінарній палаті КДКА Закарпатської області, підставою відкриття дисциплінарного провадження стосовно Сергія Сафулька стала скарга ТОВ «Стоїк-Авто», направлена у Вищу кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури, про те, що адвокат безпідставно збирав дані про фінансовий стан підприємства.
Так, згідно зі скаргою, Сергій Сафулько в січні 2013 року звернувся до Головного управління статистики у Києві з адвокатським запитом, в якому просив надати йому копії балансів і звітів ТОВ «Стоїк-Авто» за 2010-2012 роки, мотивувавши свою вимогу наданням правової допомоги громадянину, який судився з підприємством з питання стягнення боргу, відсотків і пені.
Однак зазначеного в адвокатському запиті спору між ТОВ та громадянином не існує в природі - стверджують на фірмі.
Для того щоб розібратися в ситуації, зважаючи на відсутність у Волинській КДКА повноважень розглядати скарги через відсутність затвердженого Радою адвокатів України Положення, ВКДКА передала скаргу на розгляд КДКА Закарпатської області, яка повідомила адвокату про надходження скарги і запропонувала дати пояснення по справі. Сергій Сафулько не став нічого пояснювати по суті питання, зажадавши лише надати йому копію рішення ВКДКА про передачу справи до регіональної КДКА.
У дисциплінарній палаті КДКА вважають, що якщо підтвердиться факт звернення з адвокатським запитом до органу статистики про надання інформації щодо фінансового стану ТОВ «Стоїк-Авто» за відсутності конкретної справи за позовом до цього підприємства, то в такому випадку Сергій Сафулько фактично здійснив завідомо неправдиву заяву щодо суті доручення та фактичних обставин, що мають до нього відношення. А це є порушенням статті 48 Правил адвокатської етики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
3256 Показати IP 23 Квітня 2013 19:07
І чийто хвіст заворошився?
1234 Показати IP 23 Квітня 2013 20:57
бідні закарпатці не знають з кім звязалися
111 Показати IP 23 Квітня 2013 20:59
Брєд і повний абсурд. Вже і адвокатуру до рук хрчуть прибрати. А з кого ж починати як не з найповажніших' щоб другим НЕПОВАДНО було. от упирі.
Че Показати IP 24 Квітня 2013 10:12
Напевно комусь заважає....
Наталія Показати IP 25 Квітня 2013 22:52
Згодна з 111 і Че на 100%
Ігор Показати IP 5 Липня 2016 08:41
Згоден із змістом скарги. Зловживання та маніпулювання процесом одна із найбільших бід серед адвокатів. Таким в колегії не місце!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus