USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Чехи не хочуть військового полігону США

7 Квітня 2011 12:27
Міністерство оборони Чехії розглядає можливість закриття військового полігону в гірському масиві Брди, де планувалося розмістити радар американської системи протиракетної оборони (ПРО).
Про це в інтерв'ю чеському телебаченню заявив глава оборонного відомства країни Олександр Вондра, який зауважив, що військових полігонів в країні і так багато, тому потрібно закривати зайві, повідомляє Korrespondent.
«Військових полігонів у нас дуже багато. Якщо подивитися загальну площу всіх полігонів у Чехії, то ми лідируємо в Європі в перерахунку на одного солдата», - сказав міністр, зазначивши, що там не буде радара ПРО США.
Передбачається, що остаточне рішення з цього питання буде прийнято чеським військовим відомством у 2011 році. За словами Вондри, закриття полігонів займе два-три роки.
Територія військового полігону Брди становить 260 квадратних кілометрів. Останні роки полігон використовувався для проведення навчань країн-членів НАТО Літаючий носоріг.
Нагадаємо, у вересні 2009 року США ухвалили рішення відкласти розгортання наземних комплексів ПРО в Європі до 2015 року. У Вашингтоні пояснили цей крок зміною в оцінці іранської загрози. До 2015 року чергування в рамках ПРО нестимуть кораблі з балістичними ракетами морського базування. Тим не менше, створення наземних об'єктів все ж буде повністю завершено до 2020 року.
США збиралися розмістити в Польщі десять ракет-перехоплювачів, а в Чехії - радар. Ці плани різко критикувалися політичним та військовим керівництвом Росії. У відповідь в Москві обіцяли розмістити в Калінінградській області ракетні комплекси Іскандер і стратегічні бомбардувальники.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus