USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через кого бюджет області вже втратив 13 мільйонів

8 Листопада 2013 17:36
Волинь через введення так званого утилізаційного збору несе багатомільйонні втрати. Про це повідомив голова облдержадміністрації Борис Клімчук під час засідання круглого столу «Зона вільної торгівлі з ЄС: регіональні очікування напередодні підписання угоди про Асоціацію», що відбувся у Луцьку 5 листопада 2013 року.
Так, лише з 1 вересня цього року, після набуття чинності Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів» (№0975), спецфонд державного бюджету Волині втратив 13 мільйонів гривень. Втрати бюджету Луцька становлять близько 7-8 мільйонів. Також суттєво зменшилися надходження до бюджету Ковеля та інших міст області, де діє МРЕВ (Міжрайонний реєстраційно-екзаменаційний відділ). Зі слів голови Волинської ОДА, «вже два місяці стоїть імпорт автомобілів».
Борис Клімчук не виключив, що закон потрібний окремим бізнес-групам. Однак, головний посадовий «регіонал» області і представник Януковича на Волині чомусь скромно забув сказати, хто ж проголосував за цей згубний для волинської казни закон. І кому ж саме мають «подякувати» волиняни та усі українці за те, що імпортні автомобілі стали дорожчими на кілька десятків тисяч гривень, а державна казна – пуста.
Про це написав у блозі для «4влади» народний депутат України Анатолій Вітів.
Як відомо, 4 липня парламент прийняв у цілому законопроект №0975 «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів». За нього дружно віддала свої голоси олігархічна компанія волинських нардепів-самовисуванців – Ігор Єремеєв, Степан Івахів та Сергій Мартиняк. На думку нардепа Вітіва «трійка» солідаризувалася з іншими депутатами від Партії регіонів та з комуністами і підтримали цей лобістський законопроект.
Це вже не перший і точно не останній раз, коли позафракційні нардепи з Волині простягають руку допомоги сумнівним ініціативам влади. Тепер, завдячуючи трьом волинським самовисуванцям, обласний бюджет втрачає мільйони гривень щомісяця. А прості українці, волиняни не можуть придбати авто. Зате, напевно, олігархічні групи, які і виступили ініціаторами цього законопроекту, задоволено потирають руки.
Категорично проти введення екологічного податку за утилізацію легкових, вантажних автомобілів і автобусів висловилася Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів і дилерів. Вона небезпідставно вважає, що утилізаційний збір буде непідйомним для українських споживачів і зробить неможливим придбання ними автомобілів.
Цікаво, чи наважаться волинські самовисуванці, надійна опора Партія регіонів, проголосувати за скасування утилізаційного збору? Наразі ж через них Волинь щомісяця втрачає мільйони гривень. А «незалежники» й надалі вводять в оману народ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus