USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чому мовчить культурна еліта Європи на агресію Путіна

27 Липня 2014 15:26
Сумним спогадом ХХ століття назавжди залишиться брехня, дурість, лицемірство і мовчання інтелектуальної еліти – людей науки, культури і медіа щодо прогресуючих успіхів тоталітарних режимів – нацистського і сталінського.

Такої думки припускається на сторінках «Газети Виборчої» польський громадсько-політичний діяч, журналіст, видавець,дисидент і політв'язень часів ПНР Адам Міхник. Один із ідейних натхненників «Солідарності» називає соромом Європи примружування очей на анексію Австрії, Чехословаччини, а також балтійських країн.

На його думку, ніхто так красиво не говорив про мир і право народу, як Гітлер і Сталін. Ніхто не спричинив стільки злочинів, як ці диктатори.

Сьогодні Європа мовчить про агресивну, імперіалістичну політику президента російської Федерації Володимира Путіна. Захід толерує авантюрну політику, яка явно загрожує суверенності інших держав: Молдови, Латвії, Грузії, і, передусім, України.

Європейський союз поводиться так, начебто він є нейтральною Швейцарією сьогоднішнього світу – це стосується передусім політичних і бізнес-еліт. Але Європа – не Швейцарія. Це континент, на якому вибухнули дві криваві світові війни.

Саме тому ми – люди культури, науки, медіа, маємо обов’язок бути чуйними, і, як капітолійські гуси, застерігати наші країни. Нам не можна воскрешати давні ілюзії, не можна піддаватися давньому конформізму. Ми маємо закликати провідників країн Союзу, аби вони ставили чоло агресивній політиці Путіна.

Ми не ототожнюємо Путіна з російським народом – так само, як колись не ототожнювали з російським народом Брежнєва, коли він розв’язав авантюру в Афганістані. Голосом чесної і відважної Росії був тоді Андрій Сахаров, який сказав тоді про інтервенцію в Афганістан у російському парламенті: «Ганебна війна».

Сьогоднішня війна з Україною, яка розпочалася з анексії Криму, а продовжилася провокаціями на Сході країни, також є ганебною, трагічною і небезпечною. Її супроводжують рішення, типові для диктатур, які придушують демократичні свободи в Росії.

Політика поступок є дорогою в нікуди.

Путін не є політиком європейського типу – це політик, який займається перманентним авантюризмом. Багато фактів говорить про те, що він вже відкрив скриньку Пандори – з Росії в Україну перекочовують натовпи шовіністів, любителів поневолювання і крові. Озброєння цих бандитів новітньою військовою технікою є злочином.

Досвід вчить, що діалог з Путіним, не підкріплений єдністю і рішучістю, є марною тратою часу. Він не рахується з слабкими і безвольними – а саме так він сьогодні сприймає країни ЄС, які кидають слова на вітер і намагаються показати Кремлю чергові «червоні лінії». Путін продовжує постачати зброю і найманців, концентрувати свої війська уздовж кордону. Та українці мають право на вибір європейського шляху демократичних стандартів, мають право на життя у чесній державі. Можливо, сьогодні на Сході України вирішується майбутнє усього ЄС.

Відповіддю Європи має бути солідарна позиція членів ЄС і застосування усіх засобів тиску: унеможливлення постачання будь-якої зброї в Росію, економічні і політичні санкції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
ре Показати IP 27 Липня 2014 15:29
мовчання-золото
НЕЛУЧАНИН до ре Показати IP 27 Липня 2014 15:35
мовчання - юдоль закланних ягнят
НЕЛУЧАНИН Показати IP 27 Липня 2014 15:36
фрау ангела ріббентроп закріплює уроки минулого
Вінстон Показати IP 27 Липня 2014 15:44
Скільки тої росіїї? Населення Японії майже таке як і в росії. Скінемось браття і дамо тим москалям п***ди конкретної! Хватить нас лякати, брехати, грабувати.... путін хайло!
українець до Вінстон Показати IP 27 Липня 2014 16:04
а на заробітки тоді куди поїдемо?
НЕЛУЧАНИН до українець Показати IP 27 Липня 2014 16:06
а тобі тільки б на пана робити. мізки включи або купи баранячі, як своїх бракує
Вінстон до українець Показати IP 27 Липня 2014 16:28
у польщу... країн багато є. навіщо підримувати москалів.
ПС до Вінстон Показати IP 27 Липня 2014 16:35
кажуть що у білорусів можна якусь копійку заробити на кортоплі
Петро Показати IP 28 Липня 2014 00:01
Треба добряче вчитись,щоб не шукати просторобочого заробітку в Росіі. Треба замолоду вчитись,щоб в старості істи хліб з маслом. І не треба брехати ,що в Украіні роботи не знайдеш. Треба бути в часі вимог. Чому б не працювати тим же просторобочим на будівництві в Луцьку,Тернополі,Львові,Киеві? Що зайняті місця? Брехня. Просто неуків і долдонів ніхто на роботу брати не хоче,навіть на просторобочі посади. А в Росіі на чорні халтури іздити-останне приниження. Якби украінці всі разом перестали іздити до Росіі на дешеві заробітки і на видобуток газу,нафри,то Росія вже розвалилася б. Там працювати нікому,одні злодіі на ''газтрубі'' та п'янь-рвань. А створити свій бізнес,а щось придумати цікаве,що- слабо?Треба бути продуктивними і ваша продуктивність обов'язково знадобиться за добрі гроші в своій батьківщині.
Коля Показати IP 28 Липня 2014 08:02
"П'янi-рвані" однаково вистачає що в Україні, що в Росії. А бригади українців на будівництвах наприклад в Підмосков'ї піднімають нормальні гроші на рівні з бригадами хлопців з Ульяновська або Ставропілля. Причому в районі рублевки зустрічаються машини з львівськими, тернопільськими і навіть із закарпатськими номерами. Якби хлопцям це було невигідно вони б не їздили туди, тим більше зараз. З іншого боку, звичайно при відповідних умовах, напевно можна знайти спосіб заробити копійку нікуди не їдучи від сім'ї.
лучанка Показати IP 31 Липня 2014 12:29
В шо в нас щось строїться, на даний момент тільки все валиться. Заробити можна і в нас але дійсно тільки копійки. В нас дійсно дуже низький рівень оплати праці і люди їдуть на заробітки не від доброго життя.
Для свидомих Показати IP 2 Серпня 2014 12:40
Як повідомив персоналу Інституту мікробіології та імунології ім. І. в. Мечникова у Харкові один бійців батальйону територіальної оборони «Азов», 320 чоловік особового складу за період проведення АТО батальйон втратив 238 убитими і пораненими. При цьому в офіційних зведеннях фігурують втрати, які нижче реальних у 8-10 разів. В даний час в цьому харківському інституті проходить лікування близько 50 військовослужбовців, що брали участь в АТО. При цьому медперсоналу під страхом звільнення заборонено поширюватися про кількість військовослужбовців, що проходять лікування. Офіційний Київ свідомо занижує кількість втрат з боку учасників АТО з тим, щоб не допустити паніки в середовищі українських військовослужбовців і населення центральних і західних регіонів України
Для свидомих Показати IP 2 Серпня 2014 12:41
Тільки спробуйте видалили коментар. Його треба розповсюджувати по всій Західній Україні, якщо хочете бачити своїх рідних живими

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus