USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Депутат Луцькради вимагає покарати «повітряних ковбоїв»

2 Серпня 2011 11:06
Депутат Луцької міської ради Сергій Григоренко надіслав депутатське звернення Міністру оборони України Михайлу Єжелю з проханням розібратися і дати пояснення резонансній події – звуку вибуху, який чули у Луцьку 28 липня.

«28 липня цього року приблизно о 16.30 над Луцьком роздався сильний вибух, від якого спрацювали сигналізації автомобілів, затрусилися вікна у квартирах. Цей потужний звук було чути майже у всіх мікрорайонах нашого міста», - пише Григоренко міністру.

«Внаслідок цієї надзвичайної пригоди багато лучан, особливо похилого віку, пережили стресовий стан, змушені були звертатися по допомогу до лікарів», - повідомив Григоренко.

«Водночас багато колишніх льотчиків та авіатехніків, що мешкають у нашому місті у приватних розмовах стверджують, що описаний вище вибух є наслідком подолання реактивним надзвуковим літаком звукового бар’єру на неприпустимо низькій для такого маневру висоті та у безпосередній близькості до міста», - каже Григоренко.

«Із засобів масової інформації можна було дізнатися, що якраз на минулому тижні, коли сталася описана вище подія, на Полтавщині відбувалися спільні українсько-американсько-польські навчання...», - додає луцький депутат.

«Тому низка згаданих обставин дозволяє припустити, що вибух над Луцьком 28 липня якраз і був пов'язаний з цими військовими авіаційними навчаннями. Проте керівник прес-центру Повітряних сил Збройних сил України Роман Юрчило у коментарі інтернет-виданню «Волинські новини» спростував будь-яку причетність українських чи американських військових літаків до згаданих подій», - пише Григоренко.

«На жаль громадськості відома сумна практика українських військових заперечувати очевидні речі (приклади – потрапляння ракети «Точка-У» в житловий будинок у Броварах у 2000 році чи збиття українською ракетою російського пасажирського літака Ту-154 над Чорним морем у 2001 році і т. д.)», - нагадує Григоренко міністру.

Григоренко, зіславшись на те, що міністр «декларує відкритість українського оборонного відомства», а також «враховуючи значний суспільний резонанс внаслідок описаної вище події», просить міністра:

1. Офіційно підтвердити чи спростувати причетність бойових літаків України чи інших країн до вибуху над Луцьком 28 липня.
2. У разі підтвердження вжити відповідні дисциплінарні заходи до «повітряних ковбоїв».
3. В подальшому при проведенні навчань чи інших військових заходів суворо дотримуватись правил безпеки при прольоті над населеними пунктами, щоби не створювати незручностей громадянам України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
Григоренко вже взагалі збрендив. Такий маразм писати. Певно криза жанру, немає чим піаритись...
Виктор Показати IP 2 Серпня 2011 11:38
Пошел ты парень в солдаты,и дурью не маялся.
Християнин Показати IP 2 Серпня 2011 11:43
Шкода Сергія Григоренка. До біса розумний чоловік (я без іронії). Але розміняв себе на хробака в політичному болоті. Ні, зрозуміло, матеріальні дивіденти він з того має, але поваги від людей (не тих, яким від нього щось треба) ні. певно вже за 30 чоловікові, а забери від нього депутатство - і що лишиться?
Знаючий Показати IP 2 Серпня 2011 11:51
Стаття 13. Депутатське звернення 1. Депутатське звернення - викладена в письмовій формі вимога депутата місцевої ради з питань, пов'язаних з його депутатською діяльністю, до місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб, а також керівників правоохоронних та контролюючих органів, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, розташованих на території відповідної ради, здійснити певні дії, вжити заходів чи дати офіційне роз'яснення з питань, віднесених до їх компетенції. Акцентую увагу: "на території відповідної ради"
Вова Показати IP 2 Серпня 2011 12:20
Так, Григоренко розумний. Але що з нього зробила та Батьківщина. Та не тільки з ним. Продаються хлопці за все...
отаке до Вова Показати IP 2 Серпня 2011 12:25
воно бідне нещасне, насильно потягнуло його "Батьківщина" і насильно примусила брати хабарі і земельку. Ой, якаж погана у нас "Батьківщина", а Григоренко чесний, непідкупний і принциповий )))
АРМАДА Показати IP 2 Серпня 2011 12:58
Сергій правий. Завтра вам на голови почне падати, а ви будете мовчати. Заздрість то велике лихо нашого народу. Хлопець не за себе печеться . Мені так само цікаво, що то був за вибух.
Депутат до АРМАДА Показати IP 2 Серпня 2011 13:11
Григоренкові намагання попіаритися не бачить тільки сліпий. Вигороджуйте його якось трохи розумніше, шановний )))) або не беріться
Л А Д О М И Р до АРМАДА Показати IP 2 Серпня 2011 19:39
то не "ВИБУХ" а звук від подолання звукового барєру літаком СУ-27. До речі прирівнюється до Стелс. Вибух і звук абсолютно речі різні. Неоднороазово таке було чути у Луцьку. Минулого літа, було десь три рази...
андрей Показати IP 2 Серпня 2011 13:22
Депутат молодець так тримати, треба всых американцыв пересажати а то ми як пыдопитны кролыки быгаемо до лыкарыв, бо вони вирышили полытати...............нема слыв
так Показати IP 2 Серпня 2011 13:58
розумію, що публікація проплачена і коментарі не пропускаються, відповідь буде асиметрична))
Леся Показати IP 2 Серпня 2011 14:32
Григоренко розумний, але не там де треба використовує свій розум. Йому треба чимось серйознішим займатись. Невже його не працевлаштували, як інших депутатів з Бюту? Що йому нема роботи? А він, доречі розумніший за останніх...
Віктор Показати IP 3 Серпня 2011 10:21
А мені от теж цікаво, якого біса військові літаки літали над Луцьком на надзвуковій швидкості, коли це заборонено? І ще цікаво якого біса всі військові про це не знають чи не хочуть казати? Може це і піар Григоренка, але я хочу щоб ця справа набула розголосу, і щоб стало відомо хто і чого літав над Луцьком. Враховуючи в якому стані більшість військових літаків, я не здивуюся, коли він пролітаючи черговий раз впаде на місто. Але тоді буде вже пізно виясняти чого він літав.
Прибулець Показати IP 3 Серпня 2011 11:27
Нещодавно прочитав інформацію - губернатор американського штату Техас закликав військових і Цру розсекретити інформацію про можливу аварію НЛО у цьому штати в 1947 році. Так що навіть в америцві тема різноманітних авіапригод хвилює політиків і нічого дивного тут немає. не думаю що Григоренку дадуть відповідь на його запит але якщо цей розголос заставить військових подальшому бути обачнішими теж добре
! Показати IP 3 Серпня 2011 12:18
А ще потрібно поцікавитися справами Гондурасу. Другий місяць шукаю путівку саме туди :) Допоможіть як народний обранець
!!! до ! Показати IP 3 Серпня 2011 15:34
Окрім Гондурасу існує ще Гваделупа. Туди нема бажання?...
Християнин-2 Показати IP 3 Серпня 2011 15:18
До біса розумний чоловік (я з іронією)
serafim Показати IP 3 Серпня 2011 15:24
Те,що це був літак абсолютно точно!Після вибуху було чути гуркіт двигуна реактивного літака.Літак подолав звуковий барьер не над містом,а за містом.Бо інакше в половині будинків повилітали б шибки.28 липня було проведене спільне десантування з чотирьох транспортних літаків: трьох класу С-130 «Геркулес» ЗС США та одного ІЛ – 76 Повітряних сил Збройних сил України на Яворівському полігоні.Їх супроводжували винищувачі ВПС США,Польщі та України.Вони і наробили весь цей галас:)А що до Григоренка..,дитина хоче балотуватись від нашого міста у народні депутати України.Хай попіариться:)Аби штанці витримали:)
homo пишучий Показати IP 3 Серпня 2011 15:33
Вже писалось про те, що це хтось голосно пукнув, а Григоренко роздуває з мухи слона. Чув, що він - журналіст, а пише "роздався вибух...". Очевидно в Україні вибух може пролунати. А, врешті, справді - до чого докотився молодий чоловік. Розмінюватись на різні дешеві речі. То йому асфальт вночі клади, то голосно не пукай, то на виборах береться просувати дурнів типу вчорашнього пікетчика. За що не візьметься - один сміх і сум. Не хочу бути подібним на того англійця, який, вперше опинившись на протилежній стороні Ла-Маншу і побачивши француза в червоній шапочці, поспішив повернутись в Англію, щоб повідомити про своє відкриття: "Всі французи носять червоні шапочки!". В міськраді є розумні депутати, роблять добрі справи, чи, принаймні, намагаються їх робити, а Григоренко справді в "червоній шапочці". Як зачарований!. Миколо Ярославовичу! Будьте такі добрі - не давайте посади Григоренку - не буде з чого і з кого сміятись лучанам. А так є Григоренко. Живота можна порвати.
Віктор Показати IP 3 Серпня 2011 15:50
to serafim Керівник прес-центру Повітряних сил Збройних сил України Роман Юрчило розповів, що з 18 по 29 липня поблизу Миргорода на Полтавщині дійсно проходило українсько-американсько-польське навчання «Безпечне небо – 2011». «Вчора, 28 липня, був крайній день практичної фази навчання, яка проходила з 18 по 29 липня. Літаки літали в районі Миргорода у 30-кілометровій зоні по визначених коридорах, по визначених маршрутах. Ці коридори не проходять через населені пункти. А от в районі Волині літаків не було, тому хто там що чув я не можу сказати», – пояснив він
serafim до Віктор Показати IP 3 Серпня 2011 16:30
Віктор,коли почали рватись склади в Новобогданівці Керівник прес-центру Збройних сил України казав що там усе нормально:)Коли наші військові збили ракетою пасажирський літак під Донецьком усім казали,що то не ми...Ви їм взагалі вірите???Я ні...
Віктор Показати IP 3 Серпня 2011 16:38
Не вірю. Тому і вважаю правильним, що піднімається це питання
мешканка Показати IP 3 Серпня 2011 18:17
С. Григоренка відправити служити в армію командиром полка , вручити коня, дати шаблю. Він нас буде захищити а ми крепко спати.
Олег Савчук до мешканка Показати IP 11 Серпня 2011 04:02
+1. Гарно сказано.
Українець Показати IP 6 Серпня 2011 19:30
А я підтримую Григоренка, він правий. Нехай американці і поляки забираються до себе додому і літають десь над ранчо в Техасі, чи селами під Варшавою. З якої це радості іноземні війська мають розсікати наш повтряний простір?
Олег Савчук до Українець Показати IP 11 Серпня 2011 04:02
То вони, синку, москалів відлякують!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus