USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутати бояться, що не зможуть розпоряджатися землею

24 Травня 2011 11:33
Депутати Луцької міської ради побоюються, що у них заберуть право розподіляти землю у місті Луцьку.

Про це 23 травня йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру.

Зокрема депутат Луцької міської ради Андрій Козюра пояснив, що ще наприкінці минулого року Президент України Віктор Янукович дав доручення головам обласних державних адміністрацій вжити невідкладних заходів щодо розмежування земель державної та комунальної власності.

Проте на думку депутата, виконання такого доручення є першим кроком до того, що сільські, селищні та міські ради будуть позбавленні права розпоряджатися землею і фактично будуть усунуті від управління територіями.

«Адже в інших пунктах доручення Президента України йдеться про розробку законопроекту про внесення змін до пункту 12 Перехідних положень Земельного кодексу України у частині передачі повноважень розпорядження землями населених пунктів від органів місцевого самоврядування до відповідних органів виконавчої влади», - пояснив причину своїх побоювань Андрій Козюра.

У зверненні, за яке члени комісії рекомендували голосувати депутатам Луцької міської ради на черговій сесії, також йдеться й про те, що Президент України такими діями заперечує свої ж слова, оскільки раніше він офіційно заявляв про посилення ролі та збільшення повноважень органів місцевого самоврядування.
«Адже пропонується навпаки звузити повноваження органів місцевого самоврядування, обмежити права територіальних громад та перетворити їх на фінансово залежні від державних органів влади та особи Президента маріонеток», - йдеться у зверненні.

Таким чином, депутати проситимуть Віктора Януковича відкликати своє доручення в частині передачі повноважень. Крім того, відповідні звернення, у разі його підтримання більшістю депутатів Луцькради, надішлють до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучанин Показати IP 24 Травня 2011 14:36
Депутати бояться, що не буде заробітку у них! Ха-ха-хі.
Перехожий Показати IP 24 Травня 2011 14:40
Так можна буде більше часу займатись комунальними справами, а не дерибаном!
Manhattan Показати IP 24 Травня 2011 15:13
якщо зміни ухвалять. то ходитимемо за земельною ділянкою аж до самого "царя" Бориса Петровича а він - до Януковича.
ги Показати IP 24 Травня 2011 16:09
ходити за ділянкою ніхто нікуди не буде як зараз-так і потім.Багато вам тої землі дали?Є там кому давати-ви сесію гляньте як бютівці голосують.Я як глянув-реготів пів дня.
правдоруб Показати IP 24 Травня 2011 17:04
черга до депутатської кормушки зменшиться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus