USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати хочуть створили цвинтар героїв усіх війн

2 Червня 2011 17:44
Верховна Рада проголосувала за створення національного військового меморіального цвинтаря, де ховатимуть учасників усіх військових конфліктів, які «здійснили героїчні вчинки в ім'я українського народу».
Відповідну постанову підтримали 227 депутатів, повідомляє Українська правда.
Парламент рекомендує Кабміну до 17 червня створити організаційний комітет з питань створення, функціонування цвинтаря і затвердження його місцезнаходження.
Парламент визначив, що кладовище призначено для поховання ветеранів Великої Вітчизняної війни, війни в Афганістані, учасників інших військових конфліктів, а також інших осіб, які здійснили героїчні вчинки в ім'я українського народу.
Автори законопроекту, серед яких – «регіонал» Вадим Колесніченко, у пояснювальній записці до документу наводять приклад Арлінґтонського національного кладовища (США) як зразок таких поховань.
«На ньому знайшли свій останній притулок більше 230 тисяч американських ветеранів... всіх військових конфліктів та членів їхніх сімей... Щорічно Арлінґтон відвідує 4 мільйони осіб», - зазначено у документі.
У свою чергу голова комітету з питань нацбезпеки та оборони Анатолій Гриценко сказав, що його комітет підтримав проект постанови з урахуванням зауважень.
«Я виступив проти того, щоб цвинтар розміщувався в Биківні, як пропонувалося, щоб не відсовувати в тінь існуючий заповідник «Биківнянські могили», - сказав він.
За словами Гриценка, на військовому меморіальному кладовищі будуть хоронити всіх українських ветеранів, які гідно захищали Батьківщину.
«Загальна сума необхідних коштів складає 5,6 мільйона гривень у разі створення Національного військового меморіального кладовища в с. Биківня (м. Київ) як заплановано», - повідомляється у пояснювальній записці.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 3 Червня 2011 10:26
Так хочуть чи створили?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus