USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Діти військовослужбовців із Волині відпочивають у польських горах

4 Січня 2023 14:05
Понад пів сотні дітей військовослужбовців із Волинської області мають можливість відпочити та оздоровитися на території гірської бази, що в місті Карловіце Нижньосілезького воєводства. Там вони перебуватимуть протягом тижня (2-8 січня).

Поїздку організували церква «Асамблея Бога» та церква «Вроцлав для Ісуса» (пастор Адам П’ятковський).

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів старший пастор церкви «Асамблея Бога», голова правління громадської організації «Ми плюс» Сергій Семенюк.

«Наша група складається з 73 людей, включаючи опікунів, лікарів і водіїв. Із них – 55 дітей загиблих Героїв і чинних військовослужбовців. Це діти віком 7-14 років. Дітей для таборування ми обирали спільно зі Службою у справах дітей Волинської облдержадміністрації, – зазначив він. – У таборі чудові умови. Поруч озеро й гори. На території бази мешкають лами, віслюки, страуси та інші тварини. Тут є спортивні майданчики та локації для спільних заходів. Діти живуть по двоє-четверо в кімнаті. У кожній є власна ванна кімната. Дітей смачно годують по п’ять разів на день (три основні прийоми їжі, ланч і підвечірок). Сьогодні, наприклад, на обід був червоний борщ».

Дітьми опікуються волонтери – представники «Асамблеї Бога», які працюють у недільній школі чи в таборах при церкві. Вони знають, як потрібно спілкуватися з дітьми, які пережили втрату найрідніших, адже напередодні пройшли відповідне навчання за участі психолога.
У програмі таборування в Польщі – відвідування зоопарку, аквапарку, зустріч із представниками місцевої влади, запалювання вогнища тощо.

«Зазвичай щороку наша церква робить три заїзди для дітей вразливих категорій у Карпатах. Торік ми влаштовували денні табори при церкві та виїзні табори, наприклад, у Чехії. Цього року, окрім таборування в Карловіцах, плануємо два виїзди за кордон і два денні табори в Луцьку. Можливо, також вдасться провести ще один табір у Карпатах», – анонсував пастор Сергій Семенюк.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus