USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Депутати Луцькради - проти дозволу усім користуватися травматикою

18 Червня 2013 16:13
На розгляд найближчої сесії Луцької міської ради винесуть звернення щодо проекту Закону України «про дозвільну систему у сфері поведінки зі спеціально визначеними видами зброї».

Про це говорили під час засідання постійної комісії міської ради Луцька з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва сьогодні, 18 червня.

Доповідачем з цього питання був депутат Луцької міської ради Сергій Григоренко. За його словами, нещодавно Міністерство Внутрішніх справ України звернулося до Верховної Ради, аби та полегшила доступ до травматичної зброї будь-якій особі, якій виповнилося 18 років.

На переконання Григоренка, такою травматичною зброєю і людину вбити можна. Неодноразово траплялися випадки, коли травматика використовувалася не за призначенням. Григоренко заявив, що ідея ця лобістська. Вочевидь, що за допомогою цього законопроекту просуваються інтереси певних приватних фірм-виробників зброї.

Голова комісії Юрій Вега погодився з думкою Сергія Григоренка. Масовий випуск травматичної зброї призведе до її масово застосування і не завжди вмотивованого.

Депутат Петро Савчук теж вважає, що надто ризиковано робити таку відкриту систему дозволів, адже злочинність і без того зашкалює.

«Хай у спортзалах тренуються - раз бояться», - заявив Савчук.

У результаті члени комісії дійшли до висновку, що прийняття такого законопроекту є недоцільним. І одноголосно підтримали проект рішення.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Colonel Показати IP 18 Червня 2013 17:33
Справді, українцям особиста зброя не потрібна – принаймні у тій державі, яку уявляє собою сьогоденна Україна. Право вільного продажу, зберігання та носіння вогнепальної зброї – це привилеї розвинений, цивілізованих, правових держав. Там, де закон, правоохоронці та суд стоять на сторожі інтересів громадян. У інших країнах це право саме здатне виступити зброєю проти громадянина. Але коли наша держава залишить список цих держав, і потрапить до переліку перших – залишається здогадуватися
Colonel Показати IP 18 Червня 2013 17:33
Що й казати: сьогодні в Україні жертва грабіжника, здійснюючи опір, волею правоохоронців та суддів сама дуже легко перетворюється у злочинця та сідає за грати. Статусу абсолютної недоторканності, не дивлячись на твердження Конституції, не має ані здоров’я та життя громадян, ані недоторканність житла. Якщо до цього додати корумпованість правоохоронної та судової системи, громадянам краще взагалі забути про самозахист, а тим більше – із застосуванням зброї. Виключенням є хіба що представники самої «системи» або владних кіл, але вони сьогодні й без того мають зброю. І використовують її в будь-яких ситуаціях на свій розсуд.
Colonel Показати IP 18 Червня 2013 17:34
Озброєна людина повинна бути культурною, шляхетною і дуже ввічливою, особливо якщо спілкується з такою самою озброєною людиною. Нинішня влада часто бідкається, що населення не шанує законів. Культура зброї допоможе відновити правову культуру. Згадайте Клондайк у період «золотої лихоманки» в другій половині ХІХ ст. — там тоді зібрався кримінальний набрід ледь не з цілого світу: за деякими даними, щонайменше третина населення складалася з бандитів. Системи державного правосуддя фактично не існувало, проте рівень злочинності був у кілька разів нижчий, ніж у цивілізованій Англії з її найкращою у світі правоохоронною системою. І знаєте чому? Тому, що все населення цієї частини Аляски було поголовно озброєне, відповідно спроба зневаги людської гідності могла наразитися на негайний опір з фатальними наслідками.
C Показати IP 18 Червня 2013 17:36
Досвід США свідчить: чим більше громадяни озброюються, тим нижче рівень злочинності. Під час дискусій у країні щодо відміни права на купівлю та носіння вогнепальної зброї, представники Національної стрілецької асоціації США криють козирною картою, на яку у їх опонентів немає відповіді: за даними статистики, у тих штатах, де громадяни мають право на носіння зброї, насильницьких злочинів у середньому на 20-25% менше аніж там, де продаж та носіння зброї заборонено. Класичним є приклад штату Флорида, де у 1987 році було відмінено заборону на вільний продаж зброї. Вже до 2000 року закальна кількість вбивств у штаті зменшилася на 36%, вбивств із застосуванням вогнепальної зброї - на 37%, із застосуванням пістолетів і револьверів - на 41%. Досвід США свідчить: зброя має потужний стримуючий ефект. Коли потенціальний грабіжник або хуліган знає, що його жертва може бути озброєною, й навіть якась бабця у разі нападу на неї може влаштувати "сталінградську битву" у масштабі провулку, він тричі подумає перед тим, як здійснювати напад.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus