USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Депутати Волиньради шкодують грошей на «Пролісок»?

6 Травня 2011 10:01
Керівництво волинського комунального санаторію «Пролісок» має намір осучаснити свій оздоровчий заклад – збудувати там водолікувальний комплекс.

Про це під час засідання постійної депутатської комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики у четвер, 5 травня, розповіла директор комунального підприємства «Санаторій матері і дитини «Пролісок», депутат Волиньради від ВО «Батьківщина» Валентина Касарда.

Очільниця санаторію запевняє: питання розбудови закладу – це вимога часу. Тому над її пропозицією обранцям облради треба добряче поміркувати і нарешті прийняти рішення, адже питання тягнеться вже близько двох років.

Для того, аби виконати задумані керівництвом санаторію роботи, потрібно загалом орієнтовно вісім мільйонів гривень. І хоча оздоровчий заклад є прибутковим, проте власних фінансових потуг на реалізацію такого проекту буде недостатньо, переконує Касарда. Саме тому вона й звернулась до депутатів облради, аби ті допомогли знайти кошти – принаймні визначились скільки грошей реально вкроїти з обласного бюджету поточного року.

«В кожній області мінімум по шість санаторіїв, а в нас лише три. І в жодному немає басейну: ні в «Лісовій пісні», ні в нас, ні в «Турії», – агітувала колег-депутатів Касарда.

Нині водолікувальні процедури клієнти «Проліска» мають можливість проходити, проте надання цих послуг треба осучаснювати, каже директорка санаторію. Вона переконує: для водолікування потрібно звести окреме приміщення, аби обслуговувати людей на високому рівні та ефективно використовувати унікальні джерела з цілющою хлоридно-натрієвою водою, які є на території закладу. Серед іншого вкрай важливо збудувати в «Проліску» басейн.

Проте начальник головного фінансового управління Волинської ОДА Ігор Никитюк, вислухавши Касарду, лише розвів руками – бюджетних грошей на реалізацію такого дороговартісного проекту в області нині немає.

Своє «фе» з приводу прохань Касарди висловили й декілька членів депутатської комісії: Лідія Томашевська з «Єдиного Центру», «регіонали» Іван Смітюх та Андрій Тимейчук.

Усі мали спільну думку – якщо заклад прибутковий, то нехай власними ж силами і розбудовується, а не просить знайти 8 мільйонів гривень бюджетних коштів. Мовляв на Волині є значно важливіші проблеми, які потребують невідкладного фінансування.

Проте Касарда заперечила колегам – повну суму вона не просить, хоче, аби обласна влада виділила, приміром, половину з восьми мільйонів. Крім того, директорка оздоровниці пропонує будувати «по трошки». Так, цьогоріч, каже вона, можна звести хоча б фундамент. Відтак бюджетні гроші на це також можна виділяти меншими «порціями». Також очільниця оздоровчого закладу запевнила: проект будівництва водолікувального комплексу окупиться.

До всього, Касарда розповіла, що коштом санаторію два роки тому виготовлена проектно-кошторисна документація на розширення закладу. І чим довше депутати зволікатимуть з цією темою, тим більше шансів, що ця документація застаріє.

Натомість однопартійці Касарди Олександр Свирида та Олександр Хоміч висловили думку, що санаторію найліпше взяти кредит, аби збудувати бажаний комплекс. Депутати запропонували відсотки сплачувати з бюджету, а тіло кредиту – самій оздоровниці.

В результаті дискусії члени «бюджетної» комісії зійшлись на думці, що для того, аби можна було предметніше розглядати це питання, потрібно відпрацювати механізм залучення обласного бюджету у фінансуванні об’єкту. Цим і доручили зайнятись обласному фінуправлінню спільно з керівництвом санаторію.

Голова «бюджетки», «тимошенківець» Анатолій Грицюк порадив Касарді підготувати та внести на розсуд депутатів цілу програму, у якій би була чітко обґрунтована економічна ефективність проекту для обласного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus