USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ви привезли нам Волинь»: Ірина Констанкевич і депутати облради відвідали захисників на сході

21 Лютого 2024 10:36
Десятий рік українська армія бореться за мирне та вільне життя свого народу. З 24 лютого 2022 року від початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну задля допомоги українській армії об’єдналися всі українці та весь світ.

Нині Захисники і Захисниці відстоюють наше сьогодення і майбутнє. Завдяки їхній щоденній мужній боротьбі та неоціненним жертвам ми маємо змогу жити і працювати у вільній, демократичній державі. У ці важкі часи наші воїни потребують не лише боєприпасів, але й нашої моральної і духовної підтримки. Особливо від рідних, друзів та земляків. За понад тисячу кілометрів від дому так важливо відчути бодай малу частинку рідного краю.

Саме тому після пленарного пленарного тижня у Києві народна депутатка України Ірина Констанкевич та депутати Волиньради вирушили на схід. Там нині перебуває 100-та окрема бригада Сил територіальної оборони, а саме – 51-й окремий Камінь-Каширський батальйон. «Вепри» (таку назву має батальйон) безпосередньо на сході вже майже рік. За цей час отримали від командування нагороди за успішне виконання бойових завдань.

Читати ще: «Наша економіка має бути на воєнних рейках, бо нині країна у війні, а економіка у мирному часі», – нардепка з Волині

«З багатьма нашими захисниками знайомі прямо чи опосередковано. Загалом волинян командування характеризує як справжніх воїнів-патріотів: високий рівень мотивації, відповідальності, моральних якостей і військової підготовки. Обговорювали з командирами також і перевірений та виправданий часом і війною територіальний принцип формування військової частини», – каже Ірина Констанкевич.
Ще однією темою для розмови був підтриманий нещодавно у першому читанні законопроєкт про мобілізацію. До другого, за словами Ірини Констанкевич, вони готують багато правок.

«Для того щоб напрацювати дієвий законопроєкт, треба спілкуватися з тими, хто боронить Україну в ЗСУ. Їхній голос – ключовий у питаннях оборони. Багато військових від лютого на позиціях. Їх однозначно потрібно замінити, вони потребують відпочинку, реабілітації, лікування. Військових потрібно чути, дякувати їм і купувати дрони, мавіки, генератори, зарядні станції та все необхідне. Робимо ми і до цього закликаємо й інших. Знаємо, що це чималі кошти, але спільно можна подужати. Дякую ЗСУ і особливо – рідним волинянам за служіння Україні».

Важливою метою було не лише привезти частинку рідного краю на схід, а й доправити допомогу.

«Привезли те, чого наші захисники потребували найбільше: квадрокоптери DJI Mavic 3T та 3PRO, зарядну станцію EcoFlow, дизель-генератор, метеостанцію та інші необхідні речі.Значну суму закрила власними силами Ірина Констанкевич. Окрім цього, частину дорогого обладнання було придбано завдяки старанням колективів обласних комунальних закладів освіти 23-го округу: Колківського центру професійної освіти, Камінь-Каширського вищого професійного училища та Любешівського технічного фахового коледжу», – каже депутат Волиньради Орест Маховський.

За його словами, кожен заклад профосвіти придбав по дрону. Це приклад неймовірної єдності та правильної позиції. Додає: особлива вдячність – Колківському центру професійної освіти, зокрема директорці Людмилі Панасюк та колективу за силу-силенну смаколиків для військових.

«Дякуємо, що привезли нам Волинь», – сказав один із захисниківродом з села Ветли на Любешівщині.

І це не просто слова вдячності. Розмова із краянами за сотні кілометрів від дому – це сила, яка допомагає у боротьбі. І її неможливо переоцінити.

«Перемога – наше спільне і пріоритетне завдання. На цьому шляху всі ми маємо бути єдиним та непохитним механізмом, який має працювати і не зупинятися до останнього дня війни. Ми маємо продовжувати допомагати, бути міцним тилом для наших воїнів. Тож я вдячна усім, хто долучається, донатить, підтримує ініціативи з оснащення захисників усім необхідним. І щиро закликаю не зупинятися. Неможливо стояти осторонь, коли країна бореться. І річ не у фінансовій складовій. Кожен має допомагати в міру своїх можливостей: гривнею, працею, організацією, поширенням зборів. Всі ми можемо зберегти життя нашим воїнам, всі ми маємо наближати Перемогу і мир», – резюмувала народна депутатка Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus