USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Генконсульство у Луцьку більше не видаватиме прикордонну карту

21 Серпня 2014 09:32
Генконсульство у Луцьку не видаватиме прикордонну карту. Незабаром цю функцію виконуватиме візовий центр у Луцьку, - повідомили у Генеральному Консульстві Республіки Польща у Луцьку.

З 1 вересня 2014 року пункт прийому візових заяв, що знаходиться в Луцьку на вулиці Рівненська 26, також буде приймати заявки на видачу дозволів в рамах малого прикордонного руху. Таким чином, зникне можливість подачі таких заяв безпосередньо в Генеральному Консульстві РП в Луцьку.

Заявки прийматимуться з понеділка по п'ятницю з 8.30-15.30, крім вихідних днів в Польщі та в Україні.

Установа в якій будуть подаватись заяви, стягуватиме плату за послуги у розмірі 5 євро, встановлених в українській гривні за курсом Національного банку України на даний день.

Послуги, що надаються суб'єктом, який прийматиме заявки на видачу дозволів в рамах малого прикордонного руху включатиме в себе:

1)прийом заяв на видачу дозволів;

2)перевірку особи заявника на момент прийняття заяви на основі фото та даних з проїзного документа;

3)передача в Генеральне Консульство РП в Луцьку комплектних заяв відповідно до вимог щодо захисту персональних даних;

4)взяття біометричних ідентифікаторів і передача їх разом з заявами до Генерального Консульства РП в Луцьку (відбитків пальців);

5)отримання з Генерального Консульства РП в Луцьку забезпеченої посилки, що містить рішення у справах малого прикордонного руху для передачі заявникам.

Суб'єкт, який приймає заявки на видачу дозволів в рамах малого прикордонного руху буде обробляти персональні дані тільки на потреби реалізації вищезгаданих завдань.

Суб'єкт зобов'язаний охороняти доступ до персональних даних, захист даних шляхом надання технічних і організаційних заходів безпеки, видалення персональних даних відразу після їх передачі у Генеральне Консульство РП в Луцьку.

Заяви про видачу дозволів в рамках малого прикордонного руху будуть прийматись на окремому робочому місці.

Суб'єкт, в якому будуть подаватись заяви на отримання дозволів у рамах малого прикордонного руху, зобов’язаний виділити окреме робоче місце, де навчений персонал допоможе зацікавленим особам заповнити необхідні документи, щоб подати заяву на візу або заяву на видачу дозволу у рамах малого прикордонного руху.

Для того, щоб подати заяву на отримання дозволу в рамах малого прикордонного руху, заявник повинен з'явитися у призначений день в пункті прийому візових заяв в Луцьку з необхідними документами.

Довідково: Прикордонна карта – вона ж Карта прикордонного руху, вона ж MRG. Карта MRG – це посвідчення, що видається людям, які протягом 5 років прописані в 30-кілометровій зоні від кордону з Польщею. Посвідчення дозволяє перетинати кордон сусідньої держави без візи.

Можна перетинати кордон Польщі необмежену кількість разів, але не можна заїжджати всередину країни далі ніж на 50 кілометрів, або в інші країни шенгену.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
аяяй Показати IP 21 Серпня 2014 11:28
що знову візовий центр на нас зароблятиме
Коля Показати IP 2 Грудня 2014 13:31
А потрібно реєструватися коли хочеш зробити картку?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus