USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Губернатор порівняв дитячий табір з Соловками

11 Липня 2011 12:29
Дітей у протитуберкульозний оздоровчий табір в селі Згорани Любомльського району, де не було жодного тубхворого, дітей засилають «мало не по етапу» - як у Соловки, - вважає голова волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

Про це губернатор говорив під час оперативної наради 11 липня.

«Я до цього часу не можу зрозуміти, яке відношення до медицини має протитуберкульозний дитячий оздоровчий табір в Згоранах. Ну вбий мене, не можу. Надбавки персонал отримує величезні, жодної дитини інфікованої за всі роки там не було», - зазначив губернатор.

Клімчук повідомив, що набрати дітей, аби заповнити 300 місць в таборі, ніколи не вдається. Однак на цих 300 місць припадає 244 обслуговуючого персоналу.
«Грубо кажучи, виловлюємо по області дітей, направлення лікар пише і мало не по етапу туди дітей відправляємо. Детскій лагерь Соловків», - каже голова Волинської ОДА.

«Всім добре, всі Згорани там працюють. Але бюджетні кошти, але діти, але сенс того всього…», - казав губернатор.

«План ліжкоднів у нас є. Чесно думав, що приїду і не буде в нас прану ліжкоднів», - додав він, очевидно, маючи на увазі своє повернення на Волинь з дипломатичної роботи.

«Все міняється. Тільки радянська система організації і планування не міняється. Ну немає ніде у світі вже ліжкоднів», - пояснив колишній дипломат.

«Віримо про те, що депутати Верховної Ради проголосують за зміни до бюджетного кодексу, й організація медицини йтиме зверху донизу», - заодно висловив оптимізм Клімчук.

Довідка:

«Піти по етапу» - значить відправитися під конвоєм до місця ув’язнення або заслання. Першопочатково означало піше пересування партії ув’язнених. Сьогодні у «блатному» жаргоні - це швидше образний вислів, який означає переміщення між місцями ув’язнення, наприклад – перевезення у спеціальних залізничних вагонах.

Слово «етап» означало і пункт, де партія засланців ночувала і де їх зустрічав новий конвой (старий повертався), і відрізок шляху проходження. Саму партія засланців також називали етапом.
Соловки, Соловецькі острови – архіпелаг в Білому морі, де розташовувався один з перших концтаборів для «ворогів» радянської влади - Соловецький табір особливого призначення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Наталія Показати IP 11 Липня 2011 15:27
Взагалі потрібно якось контролювати відпочинок дітей, щоб співпадала ціна-якість. Ось мій син поїхав по чорнобильській путівці в санаторій "Турія". На путівці була зазначена ціна 2800 грн. Проживають вони в пятьох в одній кімнаті де нема навіть умивальника, хоча навіть в лікарняних палатах та тюремних камерах така "розкіш" є, душ і туалет один на всі кімнати. З лікування призначили чаї та ароматерапію, хоча в нього проблеми з хребтом, просив у лікаря,щоб направили на массаж,та не направили, постійно хворіє ангінами, але "соляну шахту" також не призначили. Чаї та ароматерапію можна собі і в дома організувати. Я колись там відпочимвала з меншою дитиною, за власні кошти, то бачила, яке там відношення до "чорнобильських дітей, але вибору у нас не було, або потрібно було погоджуватись, або взагалі не було могло б нічого небути, бо невідомо чи ще б щось запропонували і чи змогли б ми тоді поїхати.А чому власне не дати ці гроші, які коштує путівка на руки, щоб батьки могли придбати путівку дитині, хай не на двадцять днів, а на десять, але в санаторії з нормальними умовами? Думаю, що проконтролювати щоб ці гроші пішли саме на придбання путівки для дитини не так уже й важко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus