USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Янукович хоче збільшити прохідний бар’єр до ВР

7 Квітня 2011 11:27
Президент Віктор Янукович виступає за підвищення прохідного бар'єру до Верховної Ради.
Про це йдеться у тексті друкованої версії щорічного послання президента до Верховної Ради, яке називається «Модернізація України - наш стратегічний вибір», обсягом 400 сторінок, - повідомляє Українська правда .
«За умови збереження пропорційної системи прохідний бар'єр має бути диференційованим - для партій 4%, а для блоків 5%, з поступовим зростанням на 1% для кожної нової партії, що входитиме у блок, крім перших двох», - зазначається у документі.
На думку Януковича, «це запобігатиме потраплянню до парламенту маргінальних політичних сил і стимулюватиме партійне будівництво».
«При цьому обов'язковою вимогою до партійних списків має бути їх відкритість. Ця вимога має зберегтися у разі повернення до змішаної виборчої системи», - наголосив він.
Як відомо, наразі прохідний бар'єр до Верховної Ради складає 3%.
Крім того, президент вважає, що «мери мають обиратися абсолютною, а не відносною більшістю виборців».
«Для цього можна запровадити двотурову систему виборів, або систему «додаткового голосу», - вважає Янукович.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus